КМДА Київська міська державна адміністрація


20 грудня 2018

Талановита молодь столиці взяла участь у зустрічі з Президентом України

Талановита молодь столиці взяла участь у зустрічі з Президентом України

У день свята Святого Миколая гостями Маріїнського  палацу столиці стали ті, хто в недалекому майбутньому стане  інтелектуальним і творчим багатством України: президентська родина зібрала талановиту молодь з усіх регіонів нашої країни. Школярі та студенти привезли з собою свої унікальні розробки, а також організували концерт та виставку власних творів.

Честь представляти Київ серед такого високоповажного зібрання заслужили винахідники-МАНівці Гусак Анна, учениця 11 класу сш №254 (вона розробила високочутливий фільтр для очищення питної води), Сазонов Нікіта, учень 11 класу ліцею №241 ( створив програмний продукт для полегшення навігації та прокладання маршрутів у Київському метрополітені), Гамєза Ірина, учениця  11 класу середнього загальноосвітнього закладу І-ІІІ ступенів «Слов’янської гімназії» (триразова переможниця Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, переможець Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури у 2018 році, «бронзовий» призер Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2015-2016 н. р.), Кисляк Анна та Софія, учениці Київської дитячої школи мистецтв №2 ім. М. І. Вериківського (переможниці І Міжнародного конкурсу скрипалів ім. Жозера Мички у 2016 р. (м. Прага, Чехія), І Міжнародного конкурсу-фестивалю «Акорди Хортиці» у 2017 р. (м. Запоріжжя), Всеукраїнського конкурсу пам’яті Давида Ойстраха у 2018 р. (м. Одеса), Міжнародного інструментального конкурсу Євгена Станковича у 2018 р. (м. Київ)).

Зустріч обдарованих українських дітей із подружжям Президента перетворилась  на справжній фестиваль винахідництва, креативу та творчості! Марсоходи, освітні програми, технологічні теплиці із датчиками тепла та вітру, сенсори для незрячих, технології, що розщеплюють пластик і можуть очистити труби міського водопроводу - усі ці проекти розробили гості Маріїнського палацу. Дехто з них вже переміг на загальноукраїнських конкурсах, дехто - на іноземних, хтось встиг отримати патенти світового значення, хтось  ще тільки збирається оформити авторське право на власні розробки. Один із учасників зустрічі поділився із Петром Порошенком своєю мрією стати президентом, на що той зазначив: «Сама робота є дуже важкою. Ти маєш бути готовий до випробувань. Я тобі скажу, що чотири роки тому, коли я був обраний Президентом, в мене було абсолютно чорне волосся. Зараз воно сиве. Але якщо ти маєш підтримку країни, якщо ти маєш підтримку дружини, якщо ти маєш підтримку людей і команди, якщо в тебе виходить і ти можеш донести практичні результати, то все буде добре».

Урочисте Приймання Президентської родини за задумом – це майбутня багаторічна традиція, щорічний масштабний захід, який в подальшому стане найпрестижнішим майданчиком для всіх талантів і потужних розумів України. Зокрема, і на такі проекти виділятиме гроші державний президентський фонд підтримки талановитої молоді.

До майбутньої наукової і творчої еліти нашої держави звернулась і перша леді України, Марина Порошенко: «Любіть Україну, пишайтесь тим, що ви українці, будьте гідними синами і доньками нашої рідної землі».

На завершення зустрічі Президент зазначив, що підтримка молодих талантів з боку держави - це не витрати, а інвестиція у майбутнє України як розвиненої високотехнологічної європейської країни.

Прекрасну традицію спілкування найрозумніших і найобдарованіших із першими особами країни розпочато!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.