КМДА Київська міська державна адміністрація


17 січня 2019

Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція дитсадка для дітей із особливими потребами

Віталій Кличко перевірив, як триває реконструкція дитсадка для дітей із особливими потребами

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як тривають роботи з повної реконструкції дошкільного навчального закладу № 652 у Дарницькому районі столиці.

«Сьогодні ми оглянули, на якій стадії реконструкції цей дитсадок у Дарницькому районі. Роботи тут тривають повним ходом, об’єкт готовий приблизно на 75%. Це незвичайний садочок, оскільки призначений для дітлахів із особливими потребами. Стара будівля закладу стояла занедбаною понад 20 років. Тепер це буде фактично новозбудоване приміщення – сучасне і комфортне», – підкреслив мер столиці.

Він зазначив, що вже у третьому кварталі 2019 року новий дитсадок прийматиме маленьких вихованців. Розрахований він на 210 дітей (11 груп).

У садочку будуть облаштовані приміщення для навчальних, музичних, фізкультурних занять та ігор, комп’ютерна кімната та кімната з Lego, майстерня для образотворчого мистецтва, басейн, медичний блок.

«Зробимо так, аби кожній дитині тут було комфортно і цікаво», – зазначив Віталій Кличко.

Також до приміщення дитячого садка передбачений повний доступ маломобільних груп. Зокрема, вже встановлюють ліфт. Залу з басейном викладуть спеціальною неслизькою плиткою.

У будівництві садочка застосовують новітні технології з енергозбереження, встановлять LED освітлення.

«Діти – це наше майбутнє. Забезпечити умови для їх виховання і навчання, підготувати до дорослого життя – це не тільки наш обов’язок, а й наші інвестиції», – зазначив Віталій Кличко.

Щороку місто виділяє все більше бюджетних грошей на освітню галузь.

Минулого року на освіту спрямовали понад 15 млрд гривень – майже третину бюджету столиці. Цього року заплановані видатки галузі на рівні майже 18 млрд.

Загалом за 4 роки у Києві побудували або повністю реконструювали 7 шкіл та 22 дитсадки.

Цього року міська влада планує побудувати в столиці один садочок з нуля, повністю реконструювати 7 садочків і 5 шкіл.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.