КМДА Київська міська державна адміністрація


17 січня 2019

Всесвітній день юного винахідника

Всесвітній день юного винахідника

17-го січня весь світ відзначає День юного винахідника.

Альма-матер юних винахідників Києва – це Київська Мала академія наук учнівської молоді, яка вже 70 років залучає до науково-дослідницької, експериментальної, конструкторської, винахідницької діяльності в різних галузях науки і техніки учнівську молодь столиці. Щорічно у науково-пошуковому процесі, організованому Київською МАН, беруть участь близько 10 000 учнів Києва! Майбутні вчені займаються тут експериментальною, конструкторською, винахідницькою, проектною діяльністю. У минулому році 40 вихованців Київської МАН стали переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, а 14 стали учасниками й переможцями найпрестижніших міжнародних інтелектуальних змагань! 

Особливою подією у житті столичної МАН минулого року стало те, що двоє її колишніх випускників: Романенко Олександр Вікторович та Скок Марина Володимирівна – стали академіками Національної академії наук.

 Це свято є особливим для київських МАНівців, адже хто, як не вони, створюють винаходи, які в майбутньому будуть допомагати людям в абсолютно різних сферах життя. Судіть самі: тільки у минулому навчальному році вихованці Київської МАН запатентували 17 своїх розробок у різних галузях науки: і техніки, і екології, і хімії, і фізики! Михайло Комашня, наприклад, винайшов, як зменшити заперешкодну дію кулі у 8 разів: для цього необхідно створити у бронежилеті захисний водний прошарок. Його розробка перемогла у номінації «Найцікавіші й найактуальніші проекти у різних галузях техніки» на Конкурсі стартапів «Sikorsky Chalenge 2017». А Коваленко Данило пропонує утилізувати відпрацьовані шини кріоакустичним методом – і це захистить нашу планету від шкідливих викидів в атмосферу, які стають причиною дуже багатьох хвороб.

Цього року Київська МАН випустила збірку «ТОП 20 ідей київських МАНівців» -- в ній зібрано опис найцікавіших ідей вихованців Київської МАН за останні 2 роки. І це тільки вершина айсбергу винаходів юних дослідників столиці!

Київська МАН завжди тримає відкритими двері для тих, хто прагне змінити наш світ на краще, і завжди допоможе юним винахідникам столиці у їх наукових розвідках!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.