КМДА Київська міська державна адміністрація


18 січня 2019

Звернення директора Департаменту освіти і науки Олени Фіданян

Звернення директора Департаменту освіти і науки Олени Фіданян

Шановні освітяни, шановні батьки!

Агресивний вчинок, що не має жодного виправдання - побиття вчителя фізичної культури ліцею № 157 Оболонського району батьком учня цього закладу, сколихнув усю педагогічну спільноту столиці. Сьогодні велика, знана в Україні освітянська громада враз опинилася у стані невпевненості за безпеку свого життя,  втрати віри у силу слова та  усвідомлення незахищеності перед фізично сильнішим опонентом.

Департамент освіти і науки свідомий того, що в освітніх закладах можуть виникати непорозуміння між учнями, педагогами, батьками. Завжди вважали і вважаємо, що будь-які конфлікти можна вирішити шляхом ДІАЛОГУ. Категорично заперечуємо можливість застосування фізичної сили або погроз до будь-кого з учасників освітнього процесу. Завжди дбали і будемо дбати про територію безпеки у закладах освіти, де сили будь-яких протистоянь можуть долатися виключно силою СЛОВА.

Цей випадок цинічно розтоптав довіру та відкритість вчительства до батьків. Знищуючи довіру в стосунках батьків та вчителів, заручниками цього безглуздя стають діти.  

Ми вміємо вибачатися та пробачати. Українському вчительству притаманні толерантність, виваженість, терплячість та народна мудрість. Однак, ми не допустимо й не будемо миритися з агресією в закладах освіти, хто б її не проявляв. Оголошуємо території закладів освіти  Територіями БЕЗПЕКИ! І в першу чергу через те, що це територія, де зростають НАШІ ДІТИ! Пропонуємо усім учасникам освітнього процесу у разі виникнення непорозумінь використовувати тільки силу СЛОВА. Ми ж відкриті до Дипломатичних діалогів.

Дякуємо батькам учнів та усім небайдужим, які стали на захист вчителя.

Факт побиття вчителя фізичної культури вже зафіксовано в міській поліції. Очікуємо на швидке та справедливе реагування.

У свою чергу, докладатимемо максимум зусиль для підтримки нашого колеги задля  якнайшвидшого відновлення його здоров’я.

                  Ми стверджуємось в істинних словах Василя Сухомлинського: «Школа – це вічне вогнище краси!» Школа, як згарище людяності, не має ніякого сенсу…

           З незмінною повагою                                                                   Олена Фіданян

Випуск ТСН.19:30 за 17 січня 2019 року



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.