КМДА Київська міська державна адміністрація


12 лютого 2019

Проекти Київської МАН на європейських рубежах

Проекти Київської МАН на європейських рубежах

Нещодавно викладачі КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді» отримали приємну звістку з Італії: три проекти, подані у їх співавторстві з іншими науковими та освітніми установами, були затверджені журі Відкритого форуму EuroScience-2010. Форум буде проходити у липні 2020 року в італійському місті Трієст. Це один із найпрестижніших наукових заходів світового рівня. Проекти, що розглядалися журі, були подані з різних куточків світу. Перемогли найкращі, і серед них – створені на теренах Київської МАН!

Перший проект створено у співпраці Київської МАН з кафедрою оптики фізичного факультету; він стосується організації і проведення 4-ї осінньої школи з оптики у кінці жовтня 2019 року для учнів МАН та школярів Києва. Проект підготовлено Кондратенко Сергієм Вікторовичем, професором кафедри оптики фізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, та Хован Іриною Вікторівною, кандидатом педагогічних наук, завідувачем відділення фізики і астрономії Київської МАН.

Другий проект створено у співпраці Київської МАН із НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського»; він спрямований на  організацію і проведення щорічного конкурсу "Енергетично-незалежна школа" у листопаді 2019 року. Проект подано Олександром Івановичем Федосєєвим, кандидатом економічних наук, завідувачем лабораторією КМАНУМ.

Третій проект став результатом співпраці Київської МАН з Інститутом фізики напівпровідників імені В.Є. Лашкарьова НАН України, фізичним факультетом КНУ імені Тараса Шевченка та студентським відділенням Оптичного товариства Америки при Київській МАН для організації і проведення фестивалю науки «Дні фізики» протягом тижня у травні 2019 року. Проект подано керівником секції експериментальної фізики КПНЗ «Київська Мала академія наук», кандидатом фізико-математичних наук Лисюком Віктором Олександровичем.

Європейське визнання роботи наших викладачів є одним із показників якості освіти наукового спрямування, яку надає наш заклад!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.