Головна  →  Новини  →  22 лютого 2019

90-ий ювілей відсвяткував найстарший працюючий вчитель столиці

90-ий ювілей відсвяткував найстарший працюючий вчитель столиці

21 лютого 2019 року Директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян відвідала спеціалізовану школу-інтернат І-ІІІ ступенів № 4 для слабозорих дітей Оболонського району Києва, щоб особисто привітати та нагородити найстаршого працюючого вчителя Києва, Бориса Івановича Кульчицького. 20 лютого, Борис Іванович відсвяткував свій 90-ий ювілей.

До привітань  найстаршого вчителя долучились наймолодший з керівників шкіл Києва, директор спеціалізованої школи №210, Дмитро Ламза, та Алевтина Багінська, нинішній директор Гімназії №34 «Либідь», яку у свій час відкривав Борис Іванович.

Трудова книжка ювіляра  списана місцями роботи на педагогічній ниві. Борис Іванович починав з посади вчителя продовженого дня, потім викладав у молодших класах. Після цього був інспектором управління освіти Подільського району, а у 1964 році був призначений директором 34-ї школи. Вчителі школи розказують історію про її відкриття: Борис Іванович  був безпосереднім учасником її будівництва. У рік відкриття йому було 34 роки, тому, маючи нагоду обрати номер школи, вирішили, що буде 34-ий. Проте, ювіляр розвіює цю легенду і говорить, що так просто історично склалося. Зараз він працює вчителем зарубіжної літератури у школі для дітей з порушенням зору. Окрім фахового предмету, Борис Іванович займається формуванням в учнів поваги до культурно-національних, духовних та історичних цінностей України.

Вчитель хоче потрапити до Книги рекордів Гінеса, як найстарший працюючий педагог і має на це всі шанси.

«Ви брали на свої плечі нелегкі питання, нелегкі рішення. Ви управлінець в системі освіти. Дякуємо Вас за те, що залишаєтесь творчою особистістю - пишете книги, працюєте з дітьми. Я впевнена, що Ви надихаєтесь від них, саме тому завжди молоді», - привітала ювіляра Олена Григорівна.

На питання «90 – це мало, чи багато?», Борис Іванович без роздумів відповів: «Мало», а гості пообіцяли приїхати вітати вчителя на його 100-річчя.  У свою чергу, ювіляр, маючи за плечима грандіозний педагогічний досвід, побажав колегам здоров’я, добра та спокою.

Колектив школи відмітив, що Борис Іванович є людиною натхненною, творчою, позитивною. «Дуже важливо мати поруч з собою такого колегу, бо він заряджає енергією та дає мудрі поради».

Директор Департаменту зауважила, що стратегія викладання абсолютно відповідає засадам Нової Української Школи, адже Борис Іванович, вкладаючи в знання предмету життєві компетенції, передає дітям свою життєву мудрість.

Колектив Департаменту освіти і науки КМДА вітає Бориса Івановича з ювілеєм. Від усієї душі бажаємо міцного здоров’я, підтримки від колег та поваги від учнів. Нехай ангел-охоронець ще десятки літ оберігає Вас та Вашу родину.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку