КМДА Київська міська державна адміністрація


17 квітня 2019

SPRING STEАMfest – 2019 у школі №212

SPRING STEАMfest – 2019 у школі №212

З метою мотивації учнів до науково-дослідницької діяльності і популяризації  інженерних професій використовуються STEАM технології у навчанні математики.

STEАM – це пріоритетний напрямок в освіті. Це пов'язано з тим, що у найближчому майбутньому спрогнозованою є підвищена потреба в ІТ фахівцях, програмістах, професіоналах в галузі високих технологій.

У рамках «SPRING STEАMfest – 2019» у 9 – А класі школи І-ІІІ ступенів № 212 учитель математики Гетьманенко І.В. провела урок за темою «Перетворення подібності. Гомотеція». На уроці була використана програма GeoGebra. Розглянуто можливості організації «математичного експерименту» для дослідження властивостей  геометричних об’єктів. Учням класу було поставлено завдання побудови та дослідження певного об’єкту. Таким об’єктом стала писанка. Під час виконання STEАM проекту учням було запропоновано спочатку намалювати писанку на папері кольоровими олівцями, а тоді створити її в системі GeoGebra. Під час побудови об’єкту учні користувалися симетрією відносно точки і прямої, поворотом навколо точки, паралельним перенесенням. Така творча робота розвиває у учнів винахідництво, логічне мислення та інші здібності.





При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.