Головна  →  Новини  →  17 квітня 2019

18 квітня відбудеться Фестиваль стартапів «Class ідея»

18 квітня відбудеться Фестиваль стартапів «Class ідея»

18 квітня 2019 року у Київському Палаці дітей та юнацтва (вул. І. Мазепи, 13) відбудеться Фестиваль стартапів «Class ідея» серед здобувачів освіти та педагогічних працівників.

Для участі у Фестивалі потрібно було зареєструватися на сайті Київського Палацу дітей та юнацтва, заповнивши заявку та розмістивши електронну презентацію роботи до 18:00 18 березня 2019 року.

Програма Фестивалю:

  • 12.00 – 14.00 Оформлення стендів.
  • 14.00 – 16.00 Бліц інтерв’ю з учасниками фестивалю. Презентація стартапів.
  • 15.00 – 15.25 Відкриття Фестивалю (хол 2 поверху).
  • 15.00 – 18.00 Арт простір (хол 2 поверху).
  • 17.00 – 18.00 Фінансова гра-тренінг «Житєвий капітал» від Жілового клубу «Партнер» (бібліотека).
  • 18.00 – 18.30 Нагородження переможців. Закриття Фестивалю.

Всього подано - 104 заявки та 4 заявки поза конкурсом. У номінації Стартап для Людини - 68, Стартап у Побуті - 20, Стартап у Природі – 20 заявок. У Фестивалі візьме участь 147 учасників, 80 керівників та 29 партнерів заходу.

 

Стартап для Людини
(1-4) - 8 стартапів
(5-9) - 28 стартапів 
(10-11) -26 стартапів
(викладачів) - 4 стартапи
поза конкурсом - 2 стартапи

 

Стартап у Побуті

(1-4) - 3 стартапів
(5-9) - 12 стартапів

(10-11) -5 стартапів

Стартап у Природі

(1-4) -2 стартапи
(5-9) - 6 стартапів
(10-11) -9 стартапів
(викладачів) - 1 стартап
поза конкурсом - 2 стартапи

Інформаційно:

Стартап (від англ. start-up - запускати) - проект, котрий має коротку історію діяльності, метою якої є отримання прибутку. Найчастіше стартапи - це абсолютно нові проекти та навіть такі, які перебувають лише на стадії розробки. Одним із видів стартапів є хайтек-стартапи (від англ. high technology, high tech, hi-tech) - стартапи, в яких використовуються або розробляються нові та прогресивні технології сучасності. Головною відмінністю стартапу є можливість його швидкого та багаторазового відтворення, масштабування, повторення.

Захід проходить з метою виявлення найкращих стартап-проектів, стартап-ідей, стартап-рішень, які розв’язують конкретні проблеми, відповідають на актуальний запит суспільства та спрямовані на покращення громадського життя.

Фестиваль сприяє розвитку творчого самовдосконалення учнівської молоді та педагогів; виявляє лідерів підприємницької активності в інноваційній сфері; формує творче покоління молодих науковців, підприємців, практиків для різних галузей суспільного життя; пропагує досягнення науки, техніки й інноваційних технологій; формує компетенції в галузі управління проектами та інноваційний імідж столиці.

Організатори конкурсу: Департамент освіти і науки, Київський Палац дітей та юнацтва, КПНЗ «Київська Мала академія наук».

Відповідно до умов проведення Фестивалю, переможців визначатимуть у два етапи:

Перший етап - очний. Бліц-презентація стартапів (у чотирьох категоріях: початкова школа; основна школа; старша школа; педагогічні працівники). Переможців визначить громадське журі, до складу якого входять учні та студенти - переможці міжнародних і Всеукраїнських науково-дослідницьких конкурсів і змагань з відповідних напрямів.

У кожній категорії передбачено три номінації:

- Стартап у Побуті (хатнє господарство, енергозбереження, спрощення домашньої роботи, друге життя речей, догляд за тваринами тощо);

- Стартап у Природі (подолання екологічних та енергетичних проблем, вторинна переробка, утилізація сміття, очистка водойм, повітря тощо);

- Стартап для Людини (розваги, навчання, харчування, оздоровлення, відпочинок, рух транспорту, сервіси для літніх людей і людей з особливими потребами тощо).

Другий етап - електронне голосування. Триватиме з 15:30 18 квітня до 15:30 19 квітня 2019 року. За результатами голосування буде визначено роботи-переможці (1 у кожній номінації),  автори яких будуть нагороджені  додатково.

Усі учасники Фестивалю отримують подяки Департаменту освіти і науки, Фінансову настільну гру «Капіталіст», переможці – Кубок-Статуетку «Ніка».

За результатами Фестивалю опубліковано збірку стартапів Фестивалю «Class ідея», яку отримують всі зареєстровані учасники.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку