КМДА Київська міська державна адміністрація


17 квітня 2019

Тиждень природничо-математичних наук у гімназії "Прем'єр"

Тиждень природничо-математичних наук у гімназії "Прем'єр"

У гімназії «Прем`єр» відбувся тиждень математики, інформатики та фізики (МІФ).  Девізом тижня став вислів Галілео Галілея: «Математика - це мова, на якій написана книга природи».

Учні гімназії з першого класу засвоїли, що цифри не керують світом, але вони показують, як володіти світом. 

Тиждень розпочався з зустрічі учнів Гарі Поттером, який влаштував позитивне ранкове коло «У світі цифр», під час якого потрапити до гімназії учні могли, розв’язавши математичний приклад, а в нагороду отримували цукерки. Педагоги оформили у фойє міні-музей «Топ видатних математиків» та виставку «У світі числа П». 

«Цариця всіх наук» - Математика запросила учнів  4 класу у пригодницьку подорож  та оголосила конкурс на кращий зошит з математики. 

Перші класи провели математичний аукціон  і запустили ракету у космос. 

 Другокласники проявили себе у вікторині «Математика від Знайка», гімназисти 6 та 7 класів змагалися під час брейн-рингу у математичних перегонах, де перемогу здобув 7 клас.

Під час математичного квесту гімназисти 9-11 класів шукали QR-коди і  декодували інформацію. Це були "крилаті" вислови відомих людей про математику. 

 Зануритись у стародавню  науку на уроках інформатики допомогли винаходи  Леонардо да Вінчі. Знайомство з винаходами за допомогою технологій доповненої реальності захопило учнів і надихнуло на реалізацію своїх ідей.

7 клас почав розробку комп'ютерної гри "Політ на Марс".

3 клас познайомився з місцями на Місяці та Марсі, дізнався про місяцеходи і марсоходи та їх функції, а також гімназисти сконструювали свій власний проект марсоходу, декорувавши його сонячними панелями з фольги. 

У 10 та 9 класах відбувся конкурс української поезії мовою цифр. 

А у Всесвітній день авіації та космонавтики гімназисти виготовляли та запускали парашути «М’яке приземлення на планету».

 Свою кмітливість та фізико-математичні знання учні 5-7 класів проявили у квест-програмі "Таємниці замку "Політех" , який відбувався на території Національного технічного університету (КПІ). Смачні призи, грамоти та подяки стали приємною урочистою родзинкою під час закриття МІФічного тижня.

Будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем і творцем.

Дякуємо вчителям точних наук Руденко М.Є., Добрянському О.Ц., Фадєєвій Т.М., Шепелевій В.Ю., Паславській Ю.В. за організацію свята точних наук, за вміння показати їх красу і доступність! 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.