Головна  →  Новини  →  26 квітня 2019

Відбулась друга церемонія нагородження переможців «Молодої КороНації»

Відбулась друга церемонія нагородження переможців «Молодої КороНації»

25 квітня 2019 року, під патронатом Міністерства освіти і науки України,  Департаменту освіти і науки та Департаменту культури Київської міської державної адміністрації, у Київському палаці дітей та юнацтва пройшла Друга церемонія нагородження переможців Міжнародного мультимистецького конкурсу «Молода КороНація».

Конкурс несе надважливу місію — показати всі обрії вітчизняної дитячої літератури, розкрити літературний потенціал молоді у таких номінаціях: «Дорослі для дітей», «Діти для дорослих», «Діти для дітей».

Учасників, номінантів та гостей привітали засновники конкурсу - подружжя Юрій та Тетяна Логуш, директор Київського палацу дітей та юнацтва Оксана Добровольська та директор Інституту філології Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор філологічних наук, професор Ірина Руснак.

 «Знайте, що зала, де ми сьогодні зібралися символічно називається «Дитяче серце Києва», тут збираються найкращі та найталановитіші, тому ми раді кожному, хто є у цьому залі. У гуртках Палацу займаються сьогодні близько 10 тисяч учнів і ми завжди раді новим обличчям! Сьогоднішнє відкриття церемонії «КороНації» співпало з історичною та довгоочікуваною для українців звісткою про прийняття українським парламентом Закону про мову, що утверджує українську мову, як офіційну в нашій державі! Вітаю всіх з подвійним святом!» - відзначила Оксана Добровольська. 

Цього року Фестиваль «Молода КороНація» має 28 переможців! Серед номінантів конкурсу, були відмічені й молоді романісти - кияни. Зокрема, Руслан Передельський (15 років) переміг у номінації «Діти для дітей. Романи» зі своєю працею «Темне коло», а Богдана Чехович (17 років) стала номінанткою «Діти для дорослих. Романи» з доробком «Людина Ікс».

Література – це не тільки видані книги, але й люди, котрі їх написали. Вони творять сегмент культури, що почалася в минулому й триватиме в майбутньому. Як саме? Залежить від нас з вами. То ж творімо щодня! Творімо заради майбутнього!

Перейти до спискуВерсiя для друку