Головна  →  Новини  →  15 травня 2019

Учні школи № 212 долучились до Всеукраїнського відкритого тренінгу "Європа починається з тебе"

Учні школи № 212 долучились до Всеукраїнського відкритого тренінгу "Європа починається з тебе"

       15 травня  учні 8-11 класів школи І-ІІІ ступенів № 212 Деснянського району разом із вчителями мали можливість дистанційно долучитися до Всеукраїнського відкритого тренінгу  «Європа починається з тебе», присвяченого  святкуванню  Дня Європи в Україні.  

Організатори заходу - Міністерство інформаційної політики України; Офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції; Міністерство освіти та науки України за підтримки проекту ЄС «Association4U» та Google Україна. 

Захід спрямований на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед учнів, формування «європейської свідомості» та відчуття «громадянина Європи», усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи.

Говорили про важливі питання та ситуації, з яких складається життя сучасної молоді – майбутнього нашої країни. Європа – це союз сильних країн. Країн без корупції, порушення правил і законів, толерантних і захищених. Що потрібно зробити для того, щоб бути справжнім європейцем? Що таке правила  спілкування, толерантність, інклюзія? Багато питань було поставлено в студії. Говорили і про інтелектуальне хабарництво – проблему сучасної молоді, і що  вона призводить до припинення генерування  нових ідей, відкриттів. Зробили багато життєво важливих висновків. Перший: у кожного повинна бути своя життєва позиція, позиція європейця. Після уроку довго обговорювали почуте. Відповідали на питання: якщо Європа починається з тебе, то який ти? Було отримано багато цікавих відповідей. Такі заходи корисні для підростаючого покоління, і матеріали цього уроку обов’язково будуть  використані в майбутньому. Дякуємо організаторам за цікавий захід!

Перейти до спискуВерсiя для друку