Головна  →  Новини  →  20 травня 2019

День сусіда та День Європи в ЦДЮТ Деснянського району

День сусіда та День Європи в ЦДЮТ Деснянського району

У третю суботу травня в Україні відзначається День Європи, а у Києві столичною владою започатковано День сусіда. У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. А відзначення Дня сусіда сприяє розвиткові добросусідських відносин між мешканцями нашого міста.

18 травня 2019 року у Центрі дитячої та юнацької творчості Деснянського району відбулися два цікавих заходи.

На подвір’ї ЦДЮТ  для вихованців гуртків та юних деснянців проведено захід «Тварини – наші сусіди по планеті», головною метою якого є виховання бережного ставлення до природи, любові до тварин. Вихованці  презентували тварин зоологічного гуртка, розказували  про особливості їх утримування та харчування. Діти принесли фотографії своїх домашніх улюбленців, розповідали про них цікаві історії. Усі учасники брали участь в цікавих розвиваючих іграх та вікторинах, а наприкінці свята діти  отримали смачні призи.

У колі  творчої родини народного художнього колективу дівочого танцювального ансамблю «Слов’яночка» разом з дітьми, батьками, гостями відзначали перший День сусіда та День Європи. Педагоги та вихованки ансамблю підготували міні-виставку колекцій сувенірів з європейських країн, яку представляли під музику українських та європейських композиторів, а також пригощали всіх солодкими десертами, виготовленими за рецептурою різних країн. Далі розпочався благодійний ярмарок, на якому усі охочі мали змогу придбати  для себе сувеніри  із Чехії, Франції, Німеччини та підтримати колишнього педагога ансамблю Ірину Борисівну.

Для фото на згадку було створено фото-зону у вигляді імпровізованої мапи світу з позначеними європейськими країнами, які ансамбль відвідав протягом 2005 -2019 років.

Старші вихованки розповідали про наших європейських сусідів, в гостях у яких ансамбль «Слов’яночка» вже побував і познайомився зі столицями деяких європейських країн, з їх історією, архітектурою, побутом.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку