Головна  →  Новини  →  21 травня 2019

Олена Фіданян: «Наша мета – не просто забезпечити дітей якісною та смачною їжею, а й дати їм право вибору страв»

Олена Фіданян: «Наша мета – не просто забезпечити дітей якісною та смачною їжею, а й дати їм право вибору страв»

Цьогоріч місто зробило великий поступ у реорганізації системи шкільного харчування. Пілотний проект мультипрофільного харчування по типу «шведський стіл» за бюджетні кошти упроваджено в ще одному, вже четвертому закладі загальної середньої освіти столиці. Сьогодні у школі № 133 Печерського району відбулась презентація мультипрофільного харчування.

«Діти, що навчаються у початковій школі забезпечені безкоштовними сніданками, вартість яких – 16 гривень 25 копійок. Перевага зміни стандартного процесу харчування на мультипрофіль у тому, що ми не виходимо за рамки бюджету, ми просто змінюємо форму», - зазначила директор Департаменту освіти і науки, Олена Фіданян.

На впровадження пілотного проекту мультипрофільного харчування з бюджету столиці додаткові кошти не виділяються. Комунальне підприємство, що забезпечує харчування у школі №133, забезпечує різноманітність та широкий асортимент завдяки різниці у кількості та вазі порцій. Окрім звичних м’ясних, рибних страв та гарнірів у меню з’явилися декілька видів напоїв, фруктів та овочів, хлібобулочні вироби, млинці та йогурти. Батьки дітей можуть ознайомитися з меню на інформаційному стенді, що щоденно оновлюється.

«Наша мета – це не просто забезпечити дітей якісною та смачною їжею, а й дати їм право вибору страв та виховувати культуру харчування. Головними показниками того, що ми рухаємось у вірному напрямку є пусті тарілочки, які діти складають після прийому їжі», - зауважила Олена Фіданян.  

Недосконала система харчування, що формувалась роками зазнає суттєвих змін і місто планує лише посилювати цю позитивну динаміку. Наступного тижня мультипрофільне харчування відкривають у ще одній школі Києва. Цього разу у Деснянському районі столиці.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку