КМДА Київська міська державна адміністрація


13 червня 2019

Валентин Мондриївський: «Перевірка професійних якостей керівників закладів освіти має прозорий і відкритий процес»

Валентин Мондриївський: «Перевірка професійних якостей керівників закладів освіти має прозорий і відкритий процес»

Сьогодні відбулось тестування керівників закладів освіти, з якими передбачається переукладання трудових контрактів. На цьому етапі перевіряли знання законодавства України у сфері дошкільної та загальної середньої освіти в режимі онлайн. За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, такий формат практикується вже другий рік та дозволяє зробити процес визначення рівня професійних компетентностей прозорим і відкритим.

«Компетентність, особистісні якості та професіоналізм − головні складові, які мають бути на високому рівні у головних менеджерів освітніх закладів столиці.  Тож вже другий рік поспіль ми перевіряємо знання тих керівників, із якими необхідно переукласти трудовий контракт. Головне завдання – цілковита прозорість та відкритість процесу, аби навіть думки не було, що є місце лобіюванню тих, чи інших інтересів. Ми зробили вже багато і зробимо ще більше задля того, щоб будь-який процес атестації чи конкурсного відбору стали максимально автоматизованими, а людський фактор чи корупційна складова залишились у далекому минулому», − зазначив Валентин Мондриївський.

На цьому етапі, директори, які брали участь у тестуванні, знаходилися у спеціально обладнаних приміщеннях, де мали відповісти на 40 запитань за 45 хвилин. Разом зі спеціалістами та технічною підтримкою КНП «Освітня агенція міста Києва», присутні спостерігали за перебігом тестування через Skype-зв’язок.

«Під час тестування учасники показали високий професійний рівень. Також керівники вже пройшли психологічне тестування та з 12 до 14 червня мають презентувати перед батьками та усіма зацікавленими власне бачення розвитку освітнього закладу й звітувати про вже здійснену роботу. Результати вивчення професійних здібностей буде підведено за сумарним результатом усіх трьох етапів», − додав заступник голови КМДА.

До того ж, Валентин Мондриївський заявив, що у найближчі два роки планується розробити та запровадити критерії ефективності роботи керівників закладів освіти.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.