КМДА Київська міська державна адміністрація


19 червня 2019

Валентин Мондриївський: «Місцева влада посилює контроль за реконструкцією шкіл, де гальмується виконання робіт»

Валентин Мондриївський: «Місцева влада посилює контроль за реконструкцією шкіл, де гальмується виконання робіт»

У рамках посилення контролю за виконанням робіт із реконструкції освітніх закладів столиці заступник голови КМДА Валентин Мондриївський провів виїзну нараду у школі № 305 у Бортничах, де поспілкувався з батьківським активом мікрорайону. Головне питання, яке хвилювало громадськість, як бути з недобросовісними підрядниками, через яких гальмується процес реконструкції.

«Комфортні умови для навчання дітей не менш важливі, ніж створення нових місць та закладів освіти. Тому ми посилюємо контроль за усіма роботами з реконструкції. Проектна документація для реконструкції школи № 305, яка розробляється з 2016 року, суперечить здоровому глузду. Так не має бути! Якщо підрядник не виконує необхідні роботи, ми будемо йти до суду та вирішувати питання там. Ця школа знаходиться у районі з ускладненою соціально-освітньою інфраструктурою і, запевняю батьків, є пріоритетним об’єктом для реконструкції», – зазначив Валентин Мондриївський.

Також він додав, що у місті планується розробити «Карту потреб» в освітній інфраструктурі, яка б у повній мірі представляла, де необхідно розвантажити заклади освіти, а де навпаки є вільні місця.

«Карта потреб» допоможе правильно розставити пріоритетність робіт із ремонту та реконструкції шкіл та створення нових. Кожен охочий зможе ознайомитися з інформацією, де спеціальними позначками будуть позначені найбільш напружені райони, райони з граничними показниками та найменш завантажені», – додав заступник голови КМДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.