КМДА Київська міська державна адміністрація


9 липня 2019

Київські МАНівці відвідали Європейский центр ядерних досліджень (СERN)

Київські МАНівці відвідали Європейский центр ядерних досліджень (СERN)

З 24 по 28 червня 2019 року відбулася VII Наукова школа з фізики для школярів на базі Європейської організації ядерних досліджень (СERN) в м. Женева,Швейцарія. Вихованці відділення фізики та астрономії Київської Малої академії наук: Лукіна Олександра,  учениця 11 класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 250 з поглибленим вивченням математики; Лісова Анна, учениця 11 класу школи І-ІІІ ступенів № 122; Григоренко Олексій, учень 10 класу гімназії № 179 – отримали можливість відвідати міжнародний дослідницький центр європейської спільноти та побачити на власні очі найбільшу у світі лабораторію фізики високих енергій. Проведення цієї школи організовано Національним центром «Мала академія наук України». 

Юні дослідники відвідали один з 4 основних детекторів великого адронного колайдера – АТLAS, на якому досліджують протон-протонні зіткнення, ознайомились із фундаментальними поняттями фізики часток, відвідали багато сучасно обладнаних лабораторій, музеї, присвячені LHS, спілкувалися з досвідченими вченими з усього світу. Учасники збирали відому камеру Вільсона і спостерігали треки елементарних часток, відвідали палац націй ООН. 

Для вихованців Київської МАН це була незабутня мандрівка до світу науки та чудовий досвід знайомства з юними колегами за кордоном. Юні науковці з різних країн ділилися своїми професійними здобутками, пізнавали культуру країни, налагоджували наукові контакти з перспективою для подальшої співпраці, отримували важливі знання. Такі міжнародні комунікації в галузі фізики стають суттєвою підмогою у наукових і творчих розробках українських школярів, надихають на нові дослідження та звершення!

 




При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.