Головна  →  Новини  →  12 липня 2019

Наш хор "Щедрик" - переможець Міжнародного фестивалю у Відні

Наш хор "Щедрик" - переможець Міжнародного фестивалю у Відні

Дитячий український хор "Щедрик" Палацу дітей та юнацтва Печерського району міста Києва став переможцем Міжнародного фестивалю для хорів і оркестрів Summa Cum Laude Youth Music Festival, що проходив з 5 по 10 липня у Відні. Дівчата стали переможцями у категорії Treble Choirs (жіночі хори) з оцінкою "Видатний успіх".
На конкурсі хор виступив з програмою, яка складалася з творів Арво Пярта, Вікторії Польової, Валентина Сильвестрова, Ганни Гаврилець та Клемана Жанекена. Незважаючи на досить різний вік виконавців (від 10 до 18 років), хор поставив амбітну мету позмагатися за перше місце в категорії Treble Choirs (жіночі хори) і здобув перемогу.
Всі 5 творів виконувалися без музичного супроводу, що додало особливої виразності звучанню в Золотому залі Віденської філармонії.
Summa Cum Laude Youth Music Festival щорічно проходить в липні на найкращих музичних сценах Відня. До фестивалю входить конкурсна і загальна програми, а також лекції та майстер-класи. Цього року у фестивалі взяли участь 1600 учасників з усього світу.
Фестиваль SCL є одним із найпрестижніших міжнародних молодіжних фестивалів для хорів і оркестрів.
Пишаємося талановитими киянками та бажаємо їм стрімкого підкорення нових переможних вершин! 

Перейти до спискуВерсiя для друку