КМДА Київська міська державна адміністрація


19 вересня 2019

Триває Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу: інтерактиви у школі №49

Триває Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу: інтерактиви у школі №49

Співробітники Головного територіального управління юстиції продовжують проводити інтерактиви для школярів.
Сьогодні для учнів столичної загальноосвітньої школи №49 фахівці юстиції Києва та поліцейські відділу ювенальної превенції провели інтерактивну бесіду зі школярами.

"Ключова ідея Всеукраїнського тижня протидії булінгу - це залучення активних школярів до вирішення проблеми цькування, налагодження спілкування «на рівних» між дітьми та дорослими, врахування дорослими думки дітей та обговорення нових ідей разом",- зауважив очільник столичної юстиції Станіслав Куценко.
Під час уроку з учнями обговорили, що таке булінг, які існують види булінгу, чим конфлікт відрізняється від булінгу, як захистити себе самостійно або до кого звертатись по допомогу, якщо дитина стала жертвою булінгу, а також як можуть спостерігачі зупинити цькування.

По закінченню уроку було наголошено, що на законодавчому рівні визначена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу та громадських робіт на учасників освітнього процесу причетних до випадків цькування.

Тиждень протидії булінгу продовжується! Нагадуємо, що протягом цього тижня столична юстиція проведе близько 300 заходів задля формування в суспільстві небайдужості до проблеми булінгу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.