КМДА Київська міська державна адміністрація


2 жовтня 2019

Міська влада запроваджує зміни у технічному оснащенні шкільних їдалень

Міська влада запроваджує зміни у технічному оснащенні шкільних їдалень

Міська влада продовжує суттєве оновлення системи харчування у школах. Сьогодні в одній зі шкіл Києва для представників районних управлінь освіти столиці представили комплексне обладнання для приготування гарячих сніданків школярам. За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, для ефективної зміни системи харчування важливо, щоб ті, хто безпосередньо здійснюють закупівлю обладнання, бачили найкращі приклади.

«Окрім змін меню, рецептур і системи контролю, ми приймаємо і технічні рішення. Комплексна система оснащення, яку ми побачили сьогодні, дозволяє готувати швидше, корисніше та мінімізує втручання людини в процес. Завдяки автоматизації мультиварочного обладнання, суттєво знижується необхідність у великій кількості кухарів і нагодувати школу, в якій навіть близько тисячі дітей, стає простіше», – сказав Валентин Мондриївський.

Також він зазначив, що сучасне обладнання дозволяє говорити про смарт-кухні, на базі яких можуть створити опорні кухні, що забезпечуватимуть декілька шкіл гарячими сніданками.

«І мультипрофільне харчування, і система контролю, і технічне оснащення, і можливість створення опорних кухонь відповідають тим запитам, які ми очікуємо від зміни цілої системи харчування загалом, а саме: якість, смак та безпечність», – підкреслив заступник голови КМДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.