КМДА Київська міська державна адміністрація


3 жовтня 2019

Віталій Кличко вручив найкращим освітянам відзнаки та грошові премії

Віталій Кличко вручив найкращим освітянам відзнаки та грошові премії

Мер Києва Віталій Кличко привітав освітян із професійним святом та вручив нагороди і грошові премії найкращим педагогам столиці. Він зазначив, що сьогодні у Києві працює понад 68 тисяч освітян. З них майже 40 тисяч – педагогічні працівники.

«Хочу щиро подякувати кожному з вас за те, що гідно виконуєте свою місію. За те, що, незважаючи на усі складнощі, інвестуєте свій час та сили в найцінніше – у розвиток і виховання наших дітей. Наше ж головне завдання, як міської влади, –  підвищити престижність праці вчителя, забезпечити гідну зарплату і сучасні комфортні умови для роботи столичних освітян. І, повірте, в нинішніх умовах ми робимо все, що від нас залежить», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, Київ, на відмінну від багатьох великих міст, зберіг муніципальні надбавки для вчителів. Наприклад, керівники всіх загальноосвітніх, дошкільних і позашкільних навчальних закладів отримують 50% надбавки від розміру ставки заробітної плати. А 20% – за престижність педагогічної професії та 30% – муніципальної надбавки отримують всі педагогічні працівники Києва. В інших регіонах вона становить максимум 25 %.

«Столиця значно збільшила фінансування галузі освіти. У бюджеті Києва на 2019 рік ми виділили майже 18 млрд грн. Загалом за 5 років у Києві побудували або повністю реконструювали 8 шкіл та 26 дитячих садків. 2 вересня в столиці відкрили нову, найбільшу та найсучаснішу школа в Україні. Я говорю про школу номер 42 на вулиці Хорольській. Там є все, аби діти могли цікаво та ефективно отримувати якісну освіту. Нові школи і садки, які ми відкриваємо – це новий стандарт навчальних закладів у столиці. Такими мають бути всі школи і садочки Києва!», – наголосив мер столиці.

Віталій Кличко також нагородив найкращих освітян відзнаками міського голови. А 55 працівників галузі отримали премію «Відмінник столичної освіти», яка передбачає матеріальну винагороду в розмірі 2-х посадових окладів – у середньому 10 тисяч гривень. Отримають її працівники столичних навчальних закладів впродовж жовтня цього року.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.