КМДА Київська міська державна адміністрація


11 жовтня 2019

Вічна слава героям! Відкрито меморіальну дошку вчителю школи №261 м. Києва Станіславу Зінчику

Вічна слава героям! Відкрито меморіальну дошку вчителю школи №261 м. Києва Станіславу Зінчику

11 жовтня у гімназії №261 Дарницького району столиці відбулося відкриття меморіальної дошки, встановленої на честь Станіслава Зінчика, вчителя української мови та літератури гімназії, учасника антитерористичної операції, який загинув захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.

На відкритті були присутні учні Станіслава, колеги, побратими, військовослужбовці та громадськість. З поля бою героя не дочекалася дружина, що теж взяла участь у заході, та маленький синочок.  

Світла пам'ять про надійного колегу, доброго наставника, люблячого тата та чоловіка вічно жеврітиме в серцях присутніх. Він загинув, захищаючи свою сім'ю та свою батьківщину. 

Довідково:

З початком подій Революції Гідності Станіслав Миколайович став до лав громадських активістів, а згодом у числі перших добровольців уклав контракт про проходження служби у військовому резерві Національної гвардії України. Став першим резервістом НГУ, що поліг у бою.

Станіслав Миколайович загинув 24 травня 2014 року від поранень осколками гранати, що розірвалася поблизу нього, в бою з терористами, який розпочався близько 17:00 та тривав біля двох годин, на блокпосту в районі перехрестя доріг Красний Лиман — Краматорськ на східній околиці Слов'янська. Врятував товаришів, коли до блокпосту влучила граната, але сам отримав осколкові поранення несумісні з життям. Похований на батьківщині в  с. Гайшин, Переяслав-Хмельницький район, Київська область.

Указом Президента України № 543/2014 від 20 червня 2014 року, "За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Нагороджений медаллю ВГО "Країна" "За визволення Слов'янська" (посмертно).

Герої не вмирають!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.