Головна  →  Новини  →  18 жовтня 2019

Інновації для вихованців Київської МАН: підписання меморандуму з Integrated Technologies Laboratory

17 жовтня 2019 року Київська МАН та компанія Integrated Technologies Laboratory (Intela, США) підписали Меморандум про співпрацю в галузі інформаційних технологій в освіті. Метою меморандуму є  інтеграція в освітній процес можливостей штучного інтелекту, хмарних технологій, популяризація та розвиток дистанційного онлайн-навчання.

Реалізація Меморандуму відкриває нові горизонти для талановитої учнівської молоді столиці, відкриваючи доступ до використання прогресивних хмарних платформ, найсучасніших інструментів аналізу великих даних та порталів, що надають доступ до різноманітних загальнонаціональних і приватних навчальних курсів. Як зазначила директор КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді» Ірина Поліщук, сучасна освіта неможлива без використання технологічних інновацій. Аби відповідати запитам часу, необхідно постійно рухатись вперед, впроваджувати новації у свою діяльность, опановувати та застосовувати сучасні інструментарії та методології. 

Першим кроком співпраці стало проведення 17-19 жовтня 2019 року практичного тренінгу «Діти і технології. Як створити чат-бот» для учнів-членів Київської Малої академії наук із залученням можливостей IBM’s Cognitive Class. Захід організовано за підтримки факультету інформатики НПУ ім. М. П. Драгоманова, який є давнім партнером Київської МАН. Учасники тренінгу отримали можливість набути реальні практичні навички, адже більше часу присвячено заняттям і експериментам в практичних лабораторних роботах.

За підсумками тренінгу кожен учасник може сміливо заявити, що розробив і реалізував власний чат-бот, та отримати особисті бонуси: взяти участь у практичному семінарі з питань штучного інтелекту на базі IBM Watson Assistant, отримати офіційний сертифікат від IBM Cognitive Class (у разі набрання мінімального необхідного балу), промокод на суму $1200 для IBM Cloud.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку