КМДА Київська міська державна адміністрація


4 листопада 2019

Делегація освітян Естонії завітала до Ліцею інформаційних технологій №79

До Ліцею інформаційних технологій №79 Печерського району м. Києва завітала делегація освітян із Естонської Республіки. Адміністрація закладу щиро привітала гостей: педагоги ліцею познайомили їх із новаціями системи освіти України, діяльністю освітнього закладу, з навчальними досягненнями на міжнародному рівні та позакласною роботою в закладі освіти. 

З метою обміну педагогічним досвідом, гості відвідали  уроки деяких учителів Ліцею. Під час уроку англійської мови у 5-Б класі (учитель Ходжаян І.Р.) за темою «Child prodigils» учні презентували проекти про життя, творчість та наукові відкриття видатних особистостей  минулого: Моцарта, Пікассо, Паскаля тощо.

Під час проведення уроку інформатики  у 4-А класі (учитель Афійчук Ю.Д.) за темою «Планування й алгоритм» учні аналізували алгоритми, визначали корисність планування свого часу для виконання домашнього завдання, створювали лінійні алгоритми та алгоритми з повторенням на основі життєвих прикладів, будували діаграми та таблиці. Здобуті знання учні застосували в роботі з програмою Tuxbot.

Таким чином, протягом занять учні розвивали інформаційно-цифрову компетентність, математичну грамотність, компетентність в природничих науках та технологіях, компетентність спілкування рідною та іноземною мовами.

На завершення свого візиту естонські гості поділилися своїми враженнями від побаченого в Ліцеї, подякували  за щиру гостинність та запросили до подальшої співпраці між закладами.     



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.