КМДА Київська міська державна адміністрація


8 листопада 2019

Директор Департаменту освіти і науки Олена Фіданян відвідала Міністерство освіти у рамках зустрічей Міністра із керівниками регіональних органів управління освітою

Директор Департаменту освіти і науки Олена Фіданян відвідала Міністерство освіти у рамках зустрічей Міністра із керівниками регіональних органів управління освітою

Сьогодні у Міністерстві освіти і науки директор Департаменту зустрілась із заступниками Міністра освіти і науки для представлення бачення розвитку освітньої галузі, як на регіональному рівні, так й на державному.

У рамках робочої зустрічі заступникам Міністра освіти і науки України були представлені пропозиції Департаменту щодо вдосконалення законодавчої бази, що сприятимуть покращенню життєдіяльності освітньої галузі України.

Зокрема, зазначає Олена Фіданян, було обговорено питання формули, за якою надається освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам.

«Для Києва це дуже важливе питання, зважаючи на те, що столиця цього року недоотримала 2 млрд грн на оплату праці педагогічним працівникам» - зауважила директор Департаменту освіти і науки.

Під час зустрічі надано суспільно важливі та економічно доцільні законодавчі ініціативи щодо реформування системи дошкільної освіти, шляхи подолання черги до дитячих садочків та пропозиції до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» в частині першочерговості будівництва закладів освіти тощо.

Директором Департаменту було презентовано Програму трансформації шкіл Києва, яка формується відповідно до вимог нового Закону України «Про освіту».

Також, Київ виступив з ініціативою провести на базі столиці Всеукраїнську науково-практичну конференцію з демонстрацією кращих практик організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти.

«Столиця готова стати стартовим майданчиком для проведення науково-методичної конференції щодо організації харчування. Зміна організації харчування – це не простий шлях. Місто має не тільки досвід з цього питання, а й вже досить конкретні результати, якими ми готові ділитися, бо питання харчування дітей постійно перебуває у центрі уваги суспільства» - зазначила Олена Фіданян.

У рамках зустрічі були обговорені питання професійної освіти, зокрема створення у місті Києві, відповідно до Міської комплексної програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки», 17 навчально-практичних центрів.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.