КМДА Київська міська державна адміністрація


14 листопада 2019

Свято переможців від Київської МАН

7 листопада 2019 року відбулось нагородження переможців фінального етапу Х Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», «Innovation Hachathon» та Конкурсу інноваційних проектів, які проходили в рамках Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET 2019» у Міжнародному виставковому центрі. 

На цьогорічному заході Київська МАН традиційно продемонструвала високий рівень підготовки своїх вихованців, які виброли значну кількість призових нагод та відзнак. Так, серед 121 проекту, що були презентовані 130 учнями із усіх регіонів України, членами журі переможними були визнані 4 проекти  учнів-членів Київської МАН: Станіслава Скоробогатова (учня 11 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ»), який виборов І місце у номінації «Машинобудування», Аліси Герман (учениці 9 класу школи І-ІІІ ступенів №286), яка посіла ІІ місце у номінації «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», а також Гліба Карягіна (учня 11 класу ліцею №142) - ІІІ місце у номінації «Робототехніка та робототехнічні системи» та Олексія Тітенка (учня 11 класу загально-освітньої школи №313) - ІІІ місце у номінації «Матеріалознавство та перспективні технології». Дипломи та грошові премії переможцям виставки-конкурсу вручив директор Національного центру «Мала академія наук України» Оксен Лісовий. Цього року загальний призовий фонд склав 130 000 гривен.

У ході виставки-конкурсу «Майбутнє України» було обрано найяскравіші інноваційні проекти для участі у майбутніх міжнародних конкурсах, до числа яких увійшли розробки й вихованців Київської МАН. Серед тих, хто представлятиме Україну цього року на світових майданчиках: Стас Скоробогатов (рекомендований до участі у GENIUS Olympiad (США)) та  Гліб Карягін (рекомендований до участі у Think Science Competition (ОАЕ)).

Відзначилися Київські МАНівці й на «Innovation Hachathon». За умовами конкурсу його учасники мали за 24 години запропонувати рішення на реальні виклики бізнесу щодо екологічності виробничих процесів. Одразу дві команди, де виступали вихованці Київської МАН: Стас Скоробогатов, Аліса Герман та Євгенія Олещенко, -вразили членів журі своїми  інноваційними ідеями та отримали призи від спонсорів - компаній  «Sempal» та «Everest». 

Призерами конкурсу  інноваційних проектів також стали вихованці відділення технічних наук Київської МАН, учні 11 класу Політехнічного  ліцею НТУУ «КПІ» м. Києва: Сергій Лисін, Вікторія Конащук та Єлизавета Столярчук.

Крім того, вихованки Київської МАН, учениці Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» м. Києва: Єлизавета Столярчук, Євгенія Олещенко, Валерія Яворівська, Анна Колесник та Єлизавета Лазарова стануть учасницями  Варшавського наукового конгресу для жінок, який відбудеться 13-14 листопада. 

Ми щиро пишаємося досягненнями своїх вихованців! Нові обрії кличуть до нових успіхів!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.