КМДА Київська міська державна адміністрація


14 листопада 2019

"Прокачай свій мозок!": практикум для учнів «Школи лідерства та фасилітаційних практик» Київської МАН

7 листопада 2019 року у «Школі лідерства та фасилітаційних практик» Київської МАН відбувся практикум «Прокачай свій мозок!». Разом із вихованцями Київської МАН участь у занятті взяли також лідери шкільного самоврядування Шевченківського району м. Києва.

«Школа лідерства та фасилітаційних практик» – це новітнє мотиваційне середовище для розвитку та самовдосконалення юних науковців, де ефективно та цікаво проводяться тренінги, фасилітації та надається всебічна підтримка талановитим КМАНівцям. Адже кожен юний науковець має бути креативною сильною особистістю, яка успішно просуває свої ідеї та впевнено крокує вперед до своєї мети.

Щоб надати молоді необхідних навичок, Київська МАН залучає до співпраці Школи відомих фахівців із великим практичним досвідом у науці та бізнесі. Цього разу практикум провела Олена Іпатова, HR-директор компанії «Агромат», бізнес-психолог, бізнес-коуч, яка понад 15 років працює у сфері управління талантами в корпоративному бізнесі. Метою практикуму було на 1,5 години «занурити» учасників у світ роботи мозку, а саме – у його «творчу лабораторію» та «прокачати», як у тренажерній залі, найважливіший «м’яз» усіх візіонерів, науковців, митців, нобелівських лауреатів та великих спортсменів; розвинути нестандартний, оригінальний тип мислення, здатний привести до несподіваних рішень, чи нових відкриттів. 

Креативність – головна якість людини в 21 столітті. Ще зовсім недавно креативність була найбільш затребувана у творчих індустріях – музиці, мистецтві, кіно, рекламі, телебаченні. Але за даними Всесвітнього економічного форуму, до 2020 року креативність стане однією з трьох найважливіших компетенцій, які роботодавці цінуватимуть у своїх працівниках, поряд із критичним мисленням та комплексним вирішенням проблем. Саме тому практикум від Олени Іпатової зібрав багато юних винахідників, які просувають свої ідеї на багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсах, вирішують різні виклики бізнесу, створюють стартапи. Креативне мислення – це саме та навичка, без якої неможливо створити відкриття.

Такі факультативи є вкрай важливою частиною виховання успішних, багатогранних та творчих особистостей. Київська МАН, як один із лідерів сучасної позашкільної освіти, має на меті залучати якомога ширшу аудиторію столичної учнівської молоді до використання всіх своїх можливостей, зокрема «Школи лідерства та фасилітаційних практик». Практикум за участі лідерів шкільного самоврядування Шевченківського району м. Києва є прикладом успішного об`єднання зусиль Київської МАН та районної влади задля розвитку сучасної молоді, виховання покоління успішних людей. 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.