КМДА Київська міська державна адміністрація


14 листопада 2019

Відомий самурай Канчо Хацуо Рояма побував у столичній школі-садку «Сяйво»

«Осу!» – так вихованці спеціалізованої школи-дитячого садка з поглибленим вивченням іноземних мов «Сяйво», які відвідують школу карате «Tempo dojo» на базі навчального закладу, зустрічали майстра зі світовим ім’ям, легенду Кіокушин-кан карате-до, чемпіона і призера чемпіонатів Японії з кіокушин-кай карате Канчо Хацуо Рояма, Президента міжнародної федерації Кіокушин-кан Карате-до, володаря 9-ого дану. 

Гість з Японії вперше побував у школі «Сяйво» і вперше спробував гостинний український коровай. 

Юні спортсмени, наймолодшому з яких трохи більше трьох років, продемонстрували свої вміння та техніку, які застосовують на тренуваннях та змагання. Після цього, усі учасники повторювали Додзьо-кун – настанови не забувати чеснот скромності: «Ми будемо прагнути мудрості й сили, поважати старших і через вивчення карате – виконувати шлях Кіокушин-кай!»

У багатьох учнів школи-садка «Сяйво» вже є і червоні, і сині пояси, що означає вміння пересилювати впертість, бути ентузіастом у навчанні, правильно стояти на ногах, тримати руки, робити різні блоки і удари. Але найбільше за все учні мріють про чорний пояс, як у їх тренера Наталії Веремійчук, яка у квітні успішно пройшла атестацію в Японії, а на зустрічі з японським призером чемпіонатів отримала чорний пояс, 2 дан, з рук Канчо Хацуо Рояма. 

«Останній самурай», як ще називають Канчо Хацуо Рояма, разом з міжнародними експертами провели майстер-клас з прикладного Кіокушін-кай карате. 

Під час візиту учні познайомились зі школою спортивного карате Японії, основними постулатами бойового східного мистецтва, дізнались, що таке контактне карате Кіокушин, чому успіх Канчо Хацуо Рояму залежить не від техніки, а від духовної сили, і як Майстер все життя намагався відшліфувати майстерність.

Легендарний каратист, володар 9 дану говорив про те, що карате – це не лише сила і дисципліна, а й у перше чергу – це успіхи у навчанні і доброта. Сильніший обов’язково протягне руку слабшому. Гість побажав з подвійною енергією після зустрічі здобувати перемоги. 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.