КМДА Київська міська державна адміністрація


10 жовтня 2014

Відкриття дитячого садка Міжнародної Французької Школи (Пуща-Водиця)

 
  3 жовтня 2014 року в Міжнародній  французькій школі, що в Пущі-Водиці, відбулось урочисте відкриття дитячого садка на новій території. Захід було проведено на просторому  затишному подвір’ї  нового дошкільного закладу, який нещодавно був повністю відбудований та переоснащений за сучасними освітніми тенденціями. Французька атмосфера садочку гармонійно поєднується з українською культурою та мальовничою природою Пущі-Водиці. Зв'язок сучасного та автентичного присутній у всьому: в самій будівлі, у внутрішньому облаштуванні приміщень, в пейзажах за вікнами, новому майданчику, що органічно співіснує з дерев’яними атракціонами.
 
Від моменту народження ідеї проекту до його втілення пройшло немало часу і було докладено багато зусиль, старання, натхнення. Розширений садочок став результатом детального аналізу педагогічного процесу, роздумів про підвищення якості дошкільної освіти в МФШ: вдосконалення інтегрованої методики навчання, більш комфортне оснащення приміщень, забезпечення відповідного рівня сервісу.
Урочистий захід складався з двох частин. На початку – офіційний виступ  директора МФШ  Тіфен Анрі, яка привітала всіх присутніх з появою нового франкомовного дошкільного закладу на території Пущі-Водиці. Наголосила, що садочок став черговою реалізацією українсько-французької освітньої та культурної інтеграції. Подякувала всім, хто підтримав ініціативу втілення цього проекту.
 
 
Серед почесних гостей свята особливо приємно було відзначити присутність представника посольства Франції в Україні - аташе з питань співробітництва в галузі французької мови - Віржіні Вільшанж. У своєму виступі пані Вільшанж зазначила, що вона завжди з радістю та приємним очікуванням відвідує МФШ – навчальний заклад, що постійно розвивається, слідкує за новітніми освітніми тенденціями, втілює їх в життя, розвиває культуру та освіту Франції в Україні. Вона також з впевненістю назвала МФШ однією з найкращих шкіл України, які мають офіційне визнання двох держав: України та Франції. Доказом цього стало отримання у минулому році МФШ ліцензіїLabelFrancEducation від міністерства закордонних справ Франції, а також проходження МФШ атестації навчального закладу з відзнакою, що затверджено Міністерством освіти України. Пані Вільшанж  наголосила, що досягнення МФШ є результатом  наполегливої праці директора школи, Тіфен Анрі, її прагнення розповсюджувати, поглиблювати французьку культуру та освіту на території України.
 
 
Другою частиною урочистого вечора відкриття дитячого садка МФШ став творчий проект «Осінь прийшла…». Атмосфера кольорового лісу,свіже повітря, що ще зберігало тепло літа, сприяли натхненному настрою – творити. На подвір’ї садочка працювали творчі ательє для дітей та їх батьків, де кожен міг знайти собі заняття за інтересами, для душевного спілкування та відпочинку. Протягом цього часу і дорослі, і малі мали змогу розкрити свої таланти, реалізувати  творчі здібності, навчитись нового, просто відпочити, насолодитись красою осіннього лісу, погратись в ігри, поділитись враженнями, поспілкуватись, посмакувати теплим чаєм, запашним  короваєм. Дітям було приємно пригостити  гостей солодощами виготовленими власноруч. В день відкриття садочка навіть погода сприяла гарному настрою всіх присутніх.
 
 
Мистецькою окрасою вечора була виставка нових робіт заслуженого художника України Михайла Онацька. Школа давно співпрацює з митцем, періодично запрошує  на майстер-класи для учнів, влаштовує виставки його робіт. І це невипадково. Адже головним лейтмотивом творчості художника є любов до  природи, до України, її історії і народних традицій.
 
 
Того вечора присутні відчули радість від народження нового, відчуття єднання, натхнення до нових ідей та бажання їх втілювати. Душевна, щира атмосфера свята підштовхнула  на думку, що глибинна повага та знання власної культури є основою для вивчення та поваги до культури іншої країни, спонукає пізнавати традиції і мови різних народів, а також сприяє духовному зростанню, розвитку майбутнього покоління.
 
 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.