Головна  →  Новини  →  9 грудня 2019

Віталій Кличко привітав студентів та керівництво Київського університету імені Бориса Грінченка зі 145-річчям навчального закладу

Віталій Кличко привітав студентів та керівництво Київського університету імені Бориса Грінченка зі 145-річчям навчального закладу

Мер Києва Віталій Кличко привітав студентів, керівництво і педагогічний склад Київського університету імені Бориса Грінченка зі 145-річчям навчального закладу. Також міський голова оглянув об’єкти, ремонт яких профінансували з міського бюджету: внутрішній двір та новий розсувний дах із системою автоматизації, що встановили в головному корпусі закладу, спортивний майданчик на даху одного з навчальних корпусів.

«Ми всі – молоде покоління, яке змінює наше місто і нашу країну. І від майбутніх педагогів, вчителів залежить, які цінності вони прививатимуть дітям, якими ті виростуть та вийдуть у дорослий світ. Тому місто сьогодні приділяє велику увагу фінансуванню освіти», – сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що за останніх кілька років у столиці побудовали або капітально відремонтували 8 шкіл та 27 дитсадків. А також наступного року міська влада планує виділити рекордну суму коштів, 21 мільярдів гривень, – понад третину бюджету столиці – на освіту.

Разом із ректором університету Віталій Кличко вручив нагороди п’яти студентам та колишнім випускникам університету – учасникам АТО та ООС – медаль Бориса Грінченка.

У 2009 році педагогічний університет імені Б. Д. Грінченка реорганізовано у Київський університет імені Бориса Грінченка. Сьогодні в університеті функціонує 6 навчально-наукових інститутів та університетський коледж. У 2019 році серед закладів вищої освіти України, згідно з даними інформаційної системи «Конкурс», університет увійшов у ТОП-10 популярних закладів освіти та посів 9 позицію.

Протягом останніх трьох років університет отримав фінансування з бюджету міста на суму майже 60 млн грн. За рахунок цих коштів у 2018 р. реалізовано проект із будівництва гуртожитку на Русанівці. Облаштували розсувний дах із системою автоматизації у головному корпусі університету, спортивний майданчик на даху одного з навчальних корпусів, встановили протипожежну безпеку.

У 2017 році облаштували спортивний майданчик університетського коледжу. Здійснили капітальні ремонти в приміщеннях та облаштували безбар’єрне середовище для людей з інвалідністю. Університет має й автономне джерело теплової енергії – встановили енергогенеруючу станцію «сонячні батареї».

 
Перейти до спискуВерсiя для друку