КМДА Київська міська державна адміністрація


21 січня 2020

До Дня Соборності України у столиці відбудеться низка урочистих заходів

До Дня Соборності України у столиці відбудеться низка урочистих заходів

До Дня Соборності України, який відзначають щорічно 22 січня, у столиці відбудеться низка урочистостей. На виконання Указу Президента України від 13 листопада 2014 року, у Київській міській державній адміністрації затверджено відповідний план заходів.

- 22 січня відбудеться церемонія урочистого покладання квітів до пам’ятників Т.Г. Шевченку та М.С. Грушевському за участю керівництва держави та міста.

- Протягом 21-22 січня за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях, громадських і релігійних організацій, діячів науки та культури у районах столиці триватимуть урочистості з нагоди Дня Соборності України.

- 22 січня проведуть мирне зібрання «День Соборності України» на тротуарній частині мосту ім. Є. Патона.

- 22 січня організують відеоподорож «Україна – це ми!» у Публічній бібліотеці імені Леся Українки для дорослих м. Києва. Цього ж дня у Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія» відбудеться зустріч-бесіда «Соборність і шлях до неї». Також 22 січня у Центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва організують години державності «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна!».

- 20-30 січня організують фотовиставку «Єдина Україна» в Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця».

- У січні в районних бібліотеках триватимуть книжкові та ілюстративні виставки, огляди літератури та інші просвітницькі заходи.

- У навчальних закладах столиці в січні проведуть тематичні уроки, виховні години, лекції, конкурси, тематичні виставки, покладання квітів до пам’ятників Т.Г. Шевченку та М.С. Грушевському, а також організують екскурсії до Музею історії м. Києва та Музею становлення української нації.

- 16 січня у Державному архіві м. Києва відкрилася виставка архівних документів «До Дня Соборності України», яка працюватиме до 30 січня.

Крім того, місцях проведення заходів буде забезпечено чергування бригад екстреної медичної допомоги та охорону громадського порядку.

У разі необхідності на час підготовки та проведення заходів обмежать рух транспорту, та внесуть зміни у роботу міського пасажирського транспорту загального користування, про що буде повідомлено окремо.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.