КМДА Київська міська державна адміністрація


23 січня 2020

Київські МАНівці готуються підкорити Кремнієву долину

Київські МАНівці готуються підкорити Кремнієву долину

Незабаром двоє вихованців Київської МАН представлятимуть свої розробки на Всесвітньому конкурсі стартапів «Startup world cuр», який відбуватиметься у травні у Кремнієвій долині в США.

«Startup world cuр» - це міжнародне змагання юних винахідників, в якому беруть участь представники стартап-екосистем з багатьох країн світу. Це один із найбільших пітчингів у світі, участь у якому цього року братимуть конкурсанти з близько 60 країн.

Двоє вихованців Київської МАН увійшли до всеукраїнської манівської команди, пройшовши експертний відбір за критеріями: володіння англійською мовою, вміння гідно представити свою розробку та оцінювання, оцінка ймовірності зацікавлення інвесторами.

Зокрема, у Каліфорнію поїде Сергій Лисін (учень 11 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ»). Він представить у США пристрій, який рахує калорії у страві. Для підрахунку потрібно лише сфотографувати її за допомогою спеціальної накладки на окуляри або браслета. Також Київ представлятиме Назар Поночевний (студент І курсу Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»), який розробив програмний продукт, що дозволяє підібрати та гармонійно  поєднати відео та музику.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.