Головна  →  Новини  →  4 лютого 2020

Вячеслав Непоп: «Цього року в Солом’янському районі відкриємо новий садок на 260 місць»

Вячеслав Непоп: «Цього року в Солом’янському районі відкриємо новий садок на 260 місць»

Цього року завершать будівництво ще одного садочка в Солом’янському районі столиці. Новий ДНЗ надасть маленьким киянам 260 місць у 14 групах.

Як повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, садочок за адресою: бульвар Вацлава Гавела, 81-А зводять на місці дитячого закладу, будівництво якого розпочалось у 80-ті роки і так не завершилось через брак фінансування. З часу припинення будівництва конструкції будівлі прийшли в аварійний стан. Тож, довелось демонтувати стару конструкцію і відбудувати нову. Замовником будівництва виступило КП «Житлоінвестбуд-УКБ».

«Головні принципи, закладені в основу проекту – безпека, комфорт та інноваційність. На місці закинутої будівлі звели садочок із сучасним фасадом та інтер’єром. Крім того, великий акцент зроблено на потреби маломобільних відвідувачів: тут облаштовують пандуси, ліфт, заїзди з пониженням бортових каменів. У новому садочку буде 14 груп: по 4 групи для дітей раннього і старшого віку, по 3 групи для дітей молодшого та середнього віку», – зазначив Вячеслав Непоп під час перевірки робіт з будівництва садочка.

У ДНЗ також облаштовують басейн для плавання, спортивну та актові зали, просторі харчовий та медичний блоки, кабінети логопеда та психолога. Забезпечуватимуть впевненість і спокій батьків новітня система зовнішнього та внутрішнього спостереження, охоронна сигналізація та домофонний зв’язок на вході. Територія буде озеленена та облаштована для безпечних та комфортних ігор дітей на свіжому повітрі.

Новий садочок на бульварі Вацлава Гавела, 81-А матиме енергоефективність класу В із найсучаснішими утепленням, системою опалення та вентиляції. Тут встановлюють енергозберігаюче освітлення.

Перших відвідувачів садочок прийматиме вже у 2020 році.

Перейти до спискуВерсiя для друку