КМДА Київська міська державна адміністрація


20 лютого 2020

До Дня Героїв Небесної Сотні: вшанування у школі №270

У центрі міста, на майдані,

В серці країни, мов в пітьмі

Навіки душі відлетіли,

Там сто героїв полягли.

20 лютого 2020 року в Школі І-ІІІ ступенів № 270 Деснянського району міста Києва відбулися заходи присвячені Дню Пам'яті  Героїв Небесної Сотні.

Біля меморіальних дощок В’ячеслава Веремія, Петренка Івана і Мишка Антона відбувся урочистий захід. На заході були присутні учні 9-11 класів, педагогічний колектив, представники батьківської громадськості та почесні гості:

- голова Громадської організації «Київська міська  спілка ветеранів АТО Деснянського району» Нишпор Олег Петрович;

- побратими загиблих воїнів – Петренка Івана та Мишка Антона;

- капелан Іван Михайлишин.

Учасники заходу згадали події в сучасній історії України, які змінили життя багатьох українців, наше бачення світу і себе в ньому. 

Шкільна громада та гості заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять про Героя Небесної Сотні – В’ячеслава Веремія та учасників АТО Петренка Івана і Мишка Антона. Капелан Іван прочитав молитву за Україну та за загиблих воїнів.

У холі школи відбулася Акція «Янголи пам’яті», під час якої учні молодшої школи оздобили приміщення білими паперовими ангелами - символом Героїв і нашої пам'яті про їх подвиг.

В актовій залі школи відбулася патріотична літературно-музична композиція «Хто вмирає в боротьбі, у серцях живе навіки» для учнів 5-8 класів, педагогічного колективу, батьківської громадськості. Учасники згадали Героїв Небесної Сотні, серед яких випускник школи Веремій В’ячеслав Васильович. 

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять про загиблих воїнів Небесного Війська і згадали усіх, хто поклав свої голови за наше майбутнє.

Герої не вмирають, поки живуть у наших серцях!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.