Головна  →  Новини  →  21 лютого 2020

До Міжнародного дня рідної мови: відзначення у Київській МАН

21 лютого вихованці відділення української філології та мистецтвознавства Київської МАН взяли активну участь у семінарі «Мова як головний духовний спадок нації». Захід присвячено Міжнародному дню рідної мови, який відзначається у всьому світі 21 лютого. Під час проведення семінару юні лінгвісти обговорили питання тенденцій розвитку сучасної української мови, позитивні та негативні зміни, що відбуваються в ній.

Доповіді юних філологів присвячені актуальним мовознавчим темам. Зокрема, обговорюються неологізми, сленгізми, ведеться дискусія щодо правомірності вживання іншомовної термінології в українських текстах. Не обійшлося і без згадування інтернет-мемів. Кілька доповідей присвячено архаїзмам та історизмам у класичних творах української літератури.

За результатами дискусії деякі молоді науковці намітили собі нові теми для дослідження на майбутній рік, інші змогли поглянути під іншим кутом зору на звичний мовний матеріал. Без сумніву, завдяки цьому заходу вже в наступному році діапазон дослідницьких інтересів  київських школярів збагатиться цікавими і ґрунтовними розвідками.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку