Головна  →  Заходи 2021 року  →  День Наума-розумника 2021
14 грудня – День пророка Наума

За народними переказами Наум – покровитель розуму, знань і навчання. Про це мовлять і прислів'я:
Вчися, сину, азбуки – прийде хліб сам в руки.
Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі.
Прийшов Наум – пора братися за ум.

Цьогоріч, традиційно відзначаємо свято, започатковане ще у 2016 році.
Це свято урочисте та хвилююче для всіх, кому притаманне прагнення наполегливо йти до мети, воно символізує духовну свободу та розвиток особистості. У сучасному світі інтелектуальний ресурс виступає головним рушієм розвитку суспільства.  

У 2016 році нагородження відбувалося у Київському міському будинку учителя. 2017 рік – у Музеї історії міста Києва, під час якого було нагороджено 15 учнів та 17 керівників. А у 2018 році переможців привітав заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський. Відзначено 14 учнів та 12 вчителів. У 2019 році нагородження відбулося у Київському університеті імені Бориса Грінченка, під час якого нагородили 24 учні та 35 керівників, а у 2020 році, хоч ми всі перейшли у дистанційний формат, але це не стало перешкодою для нагородження 19 учнів та 26 керівників.

Київська влада робить все, щоб підтримувати зв'язок поколінь і життєвість наукових традицій. Ми створюємо правові, економічні і організаційні умови для активізації розвитку дослідницької діяльності, забезпечення оновлення матеріально-технічної бази, стимулювання розвитку провідних наукових шкіл. Тільки спираючись на розвинену науку, можна побудувати динамічну конкурентоспроможну економіку, здатну забезпечувати сталий розвиток та соціальну єдність суспільства.

Зерна науки дадуть добрі сходи і зростуть у душах урожаєм мудрості та натхнення. Бажаю досягати високих результатів у навчанні та у громадському житті.

Найщиріші привітання та вдячність педагогам і батькам за тепло сердець, підтримку та бездоганне виконання найвідповідальнішої місії — виховання молодого покоління. Ви сприяєте формуванню юних особистостей, від яких залежить майбутнє українського народу, завтрашній день нашої Батьківщини.

Бажаємо усім міцного здоров’я і здійснення усіх мрій та сподівань!

 

 

Версiя для друку