Головна  →  Повідомлення  →  21 березня 2014

Пам`ятка з безпеки життєдіяльності під час весняних канікул

У весняну пору учні загальноосвітніх навчальних закладів чекають на довгождані канікули. Але, щоб Ваших дітей пройшли для ці дні весело та незабутньо, необхідно зробити їх безпечними. Нагадайте їм кілька правил безпечної поведінки:

  1. Причиною пожежі може стати неправильне користування електроприладами: електочайниками, електрокип’ятильниками, прасками, телевізорами, комп’ютерами, холодильниками.
  2. Якщо засидівся перед телевізором чи комп’ютером, пам’ятай, що шкодиш не лише своїм очам, але й наражаєш себе на небезпеку через можливість виникнення пожежі. При перегріванні електроприлади можуть самозагорятися. Обов’язково давай перепочивати і своїм очам, і телевізору.
  3. Не можна одночасно вмикати кілька електроприладів, адже перевантаження електромережі призводить до пожежі.
  4. Не можна залишати без догляду ввімкнену в розетку праску.
  5. Підігріваючи собі їжу, пам’ятайте, що цей процес не можна залишати без нагляду.
  6. Не забувайте перевіряти, чи вимкнули ви воду, газ та світло.
  7. Коли ви знаходитесь самі удома, пам’ятайте, що розваги мають бути безпечними. Не грайтеся сірниками, дуже небезпечно запалювати їх в приміщеннях, на балконах чи горищах. Ви можете тільки уявити, яке лихо може статися через це.

Завдяки тому, що світить сонечко і вже давно зійшов сніг, минулорічна суха трава, листя та сухостої здатні дуже легко спалахнути через необачність та недбалість людей. Маленька іскра здатна швидко вирости у неконтрольовану стихію вогню. Така пожежа може знищити доволі великі площі, перекинутись на будівлі, загрожувати здоров’ю та життю людей. Будьте обачними , не розпалюйте вогнища.

Інша небезпека може спіткати дітей під час сильних поривів вітру, які доволі часті весною. Тому хочемо нагадати, що під час сильного вітру, буревію не варто виходити на вулицю. Безпечніше буде у власному помешканні, але необхідно щільно закрити вікна в квартирі. Якщо сталося так, що негода застала на вулиці, пам’ятайте, що небезпечно ховатися під деревами, особливо старими, ходити під електропроводами, тримайтеся подалі від старих будівель, адже вітер може зірвати частину покрівлі та травмувати перехожих поряд людей.

В разі, якщо виникла пожежа чи інша небезпечна ситуація, слід негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером «101».

Перейти до спискуВерсiя для друку