Головна  →  Освітній позитив  →  24 вересня 2020

Вихованці відділення історії Київської МАН взяли участь у XXІХ Міжнародній науково-практичній конференції «Нові дослідження пам’яток козацької доби в Україні»

17 вересня в онлайн режимі відбулася XXІХ Міжнародна науково-практична конференція «Нові дослідження пам’яток козацької доби в Україні», присвячена 400-річчю заснування Ніжинського реєстрового козацького полку та 395-річчю надання Ніжину Магдебурзького права). Співорганізаторами виступили Центр пам’яткознавства НАН України УТОПІК, Інститут мовознавства імені О. О. Потебні НАН України, Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використан-ню пам’яток історії, культури і заповідних територій,  Історико-культурна асоціація «Україна-Туреччина», Ніжинський краєзнавчий музей імені Івана Спаського.

У роботі конференції, яка присвячувалась підсумкам досліджень пам’яток козацької доби в Україні за останні роки, плануванню робіт на 2020–2021 роки, традиційно взяли участь вихованці відділення історії Київської МАН на чолі із завідувачем Сивенко Софією Максимівною.

Цього року під час роботи конференції виступили переможці ІІ (міського)  етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України:

Бондар Олександр Вікторович, учень 11 класу гімназії № 267 Дарницького району міста Києва, з доповіддю на тему  «Зборівська битва 1649 року крізь призму часу української історіографії»;

Савчук Кіріл Олександрович, учень 11 класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 329 «Логос» імені Георгія Гонгадзе з поглибленим вивченням іноземних мов Дарницького району міста Києва, з доповіддю на тему «Сторінки козацької  історії  Переяславського полку та його формувань (ХVІІ ст.)».

І доповіді, і відповіді на запитання вразили науковців зрілістю, грамотністю, обізнаністю юних дослідників у проблемах і термінології.

На завершення всі учасники конференції висловили побажання продовжити творчу співпрацю з Київською Малою академією наук учнівської молоді у різних напрямках. Матеріали конференції вже опубліковані.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку