Головна  →  Новини районів  →  18 лютого 2021

Виховуємо патріотів: онлайн-семінар для закладів освіти Деснянського району

17 лютого 2021 року у гімназії № 283 пройшов онлайн семінар для керівників навчальних закладів Деснянського району на тему: «Дитяча козацька організація як одна із форм національно-патріотичного виховання дітей та молоді».

Семінар розпочав директор гімназії, кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти України В.М. Гнатюк. Він зазначив, що питання виховання дітей  і молоді формує у майбутньому державну безпеку України, бо тільки свідомий українець-патріот  буде захищати свою Батьківщину. Всеукраїнська громадська козацька дитяча організація «Дніпровська Січ», яка активно діє у козацькій гімназії – це форпост патріотизму, високої громадянської зрілості і активної життєвої позиції. Знаменно те, що у різні часи  Наглядову раду «Дніпровської Січі» очолювали Герої України Б. Олійник,  Л. Лук’яненко, нині її очільником є голова Національної спілки письменників України М.О. Сидоржевський. За свою активну роботу, вагомий внесок у збереження національної культури  колектив козацької дитячої організації нагороджений Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України, грамотою Верховної Ради України, а за  благодійну діяльність Волонтерським Бронзовим хрестом.

У семінарі взяли участь заступник директора з виховної роботи М.А. Швед, класні керівники А.О. Бут, К.М. Єршова, лідер учнівського самоврядування Яна Сірак.

З виступів учасників семінару можна зробити висновок, що  кожен із нас має долучитися до розбудови національної освіти, бо тільки патріот дбатиме про рідну мову, культуру, історію, рідний народ і свою Вітчизну.

Перейти до спискуВерсiя для друку