Головна  →  Освітній позитив  →  24 червня 2021

Валентин Мондриївський: У КПДЮ з’явиться новий тренажер для юних льотчиків-штурманів – кабіна літака типу Су-24

В Авіаційно-космічному центрі Київського Палацу дітей та юнацтва (КПДЮ) з’явиться новий тренажер – кабіна літака типу Су-24. Відповідне рішення підтримали 88 депутатів Київради.

За словами заступника голови КМДА, депутата Київської міської ради Валентина Мондриївського, після прийняття цього рішення Київрадою, Міністерство оборони України безоплатно передасть демілітаризовану кабіну літака типу Су-24 на баланс територіальної громади міста Києва з метою розвитку військово-патріотичного напряму позашкільної освіти та осучаснення тренажерної бази комунального комплексного позашкільного навчального закладу «Київський Палац дітей та юнацтва».

«Півтисячи юних льотчиків-штурманів займалися на авіаційних тренажерах літака КТС-4м, а також мали доступ до навчальних кабін літаків МІГ-21, ТУ-22, аеропоакту А22, МІГ-25. Тепер же навчально-матеріальна база авіаційно-космічного центру КПДЮ поповниться ще одним тренажером-кабіною літака типу Су-24, що дозволить підвищити ефективність навчання, адже тепер інструктор зможе знаходитись в одній кабіні з вихованцем», – розповів Валентин Мондриївський.

Він додав, що Авіаційно-космічний центр є унікальним закладом позашкільної освіти, має єдину в Україні сучасну навчально-матеріальну базу та тісно співпрацює з ліцеєм Богуна. Навчання у гуртках максимально комп’ютеризоване та відбувається у спеціалізованих навчальних класах, тож майбутні авіатори ще до вступу у вищі навчальні заклади отримують гарну базу для майбутнього освоєння цієї надцікавої професії.

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку