Головна  →  Освітній позитив  →  26 березня 2021

Колекція нагород вихованців Київської МАН поповнилась

Київська Мала академія наук з радістю та гордістю ділиться приємною новиною, яка надійшла з далекої Малайзії, де проходила 20-та  Малайзійська технологічна виставка Malaysia Technology Expo (MTE) 2021. Вихованці відділення технічних наук Київської МАН, які брали участь в її роботі, здобули дві золоті та одну срібну нагороди! Вітаємо Єлизавету Столярчук та Володимира  Карана зі золотими медалями та Олену Коваленко зі срібною!

За роки свого існування Malaysia Technology Expo перетворилась на значну міжнародну подію та є універсальною платформою для винахідників, дизайнерів та підприємців, на якій вони мають змогу представити свої винаходи, ідеї, проєкти потенційним інвесторам, промисловцям, маркетологам. МТЕ сприяє поєднанню науковців та дослідників з тими, хто шукає нові ідеї для комерціалізації технологій, виступає каталізатором для створення синергії між підприємцями і науково-технічною спільнотою. Цього року на МТЕ було представлено понад 500 проєктів із 16 країн. Захід проходив онлайн.

Єлизавета Столярчук, студентка І курсу ІПСА КПІ ім. Ігоря Сікорського,  представляла на MTE- 2021 свій науковий проєкт «Вітряний генератор на основі сегнерового колеса»,  в якому розроблено технологію конструкції вітрового генератора, що здатен витримувати швидкі вітрові потоки та різноманітні погодні умови – відкриває можливість використання ВЕС на нових територіях, де раніше генератори не встановлювалися взагалі. 25 березня 2020 року Єлизавета отримала патент на корисну модель № 141264.

Володимир Каран, студент І курсу Кафедра ММСА ІПСА НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського", отримав нагороду за проєкт "Інфравізійний камуфляж". Він  розробив  простий у виробництві та дешевий за ціною матеріал, що є невидимим для тепловізорів.. Основний акцент розробки був зроблений на практичність та зручність камуфляжу у використанні. Для цього за допомогою експериментів було розроблено ще й спеціальну конусоподібну форму камуфляжу, яка дозволяє в ньому циркуляцію повітря, для підтримки комфортного теплового режиму всередині камуфляжу й, в той самий час, для зручності військових при пересуванні.

А ще Єлизавета та Володимир є учасниками проєкту «Інтелект молоді – Києву!», який восени чудово прикрасив вулиці та станції метро столиці України! Учасниками проєкту були переможці міжнародних конкурсів або лауреати стипендії Президента – вихованці Київської МАН. І свою естафету перемог Єлизавета та Володимир блискуче продовжують!

Олена Коваленко,   ліцеїстка 10-го класу Політехнічного ліцею "КПІ ім. Ігоря Сікорського", представляла проєкт  «Універсальна система для перетворення механічних коливань гілок дерев в електроенергію», за який отримала срібну медаль.

Вітаємо переможців та їхніх наукових керівників із заслуженими нагородами, бажаємо їх натхнення та творчих успіхів!

Перейти до спискуВерсiя для друку