Головна  →  Освітній позитив  →  27 січня 2021

Валентин Мондриївський: У столичному ПТУ відкрили модернізований центр кулінарії та кейтерингу

В одному з Київських професійно-технічних училищ на Подолі відкрили навчально-практичний центр кулінарії та кейтерингу, навчання в якому відбуватиметься з використанням інформаційно-цифрових технологій. Про це повідомив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«На створення центру загалом витрачено 5,8 млн грн, із них 3,7 млн грн із бюджету міста Києва, інше – з державного бюджету. 80 % було витрачено на закупівлю сучасного професійного обладнання, що дасть змогу повністю підготувати студентів до майбутньої роботи на великих кухнях», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він наголосив, що професійно-технічна підготовка студентів має відповідати сучасним потребам ринку праці. Саме тому для столиці надважливо підвищити робітничий потенціал своїх студентів. Окрім того, у місті постійно працюють над виробленням ефективного механізму взаємодії освіти з роботодавцями.

«Завдяки оновленню матеріально-технічної бази, студенти-кухарі та кондитери будуть навчатися з використанням інформаційно-цифрових технологій. Так, у сучасному модернізованому центрі повністю оновили інвентар, встановили 3D харчовий універсальний принтер для роботи з будь-яким різновидом шоколаду та шоколадної глазурі, закупили форму та відремонтували більшу частину приміщень», – розповіла директорка Департаменту освіти й науки Олена Фіданян.

Вона додала, що навчально-практичний центр має на меті популяризувати та всебічно удосконалити професійну підготовку робітників для підприємств ресторанного господарства та харчування. Столична програма розрахована на те, щоб молоді фахівці після випуску були по-справжньому конкурентоспроможними на ринку праці.

Перейти до спискуВерсiя для друку