Головна  →  Новини  →  18 травня 2023

День Української вишиванки у закладах професійної (професійно- технічної) освіти столиці

Всесвітній день вишиванки - молоде свято. Відзначати його почали лише в 2006 році, але за цей час воно стало дуже популярним, не тільки в Україні, а й за кордоном. Ідею щодо його проведення запропонувала студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк.

Педагогічні працівники, здобувачі та здобувачки закладів професійної (професійно-технічної) освіти долучилися до символічно красивого свята всіх українців – Дня вишиванки.

Проведено низку заходів, зокрема унікальну виставку Любові Романів,  членкині  Національної спілки майстрів народного мистецтва, яка власноруч вишила 165 українських рушників, і встановила Національний рекорд України;  організовано флешмоб «З Україною в серці – Віримо в Збройні Сили України – Дякуємо Збройним Силам України» на підтвердження слів, що вишиванка є символом нескореності, сучасною зброєю та нерозривним зв’язком поколінь; підготовлено відеокліп на пісню «Вишиванка» - своєрідну оду національній красі та українському корінню  https://youtu.be/jxMcaYZSw9Q

Допоки українські жінки вишиватимуть сорочки, вкладаючи в них свою душу, а українські воїни одягатимуть їх - Україна непереможна!

Слава Україні!

Героям Слава!

ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку