Головна  →  Новини  →  8 червня 2023

Міжнародне співробітництво України й Литви: обмін досвідом Київського професійного коледжу мистецтва та технологій сервісу у Кедайняйському центрі професійної освіти

У рамках Програми Європейського Союзу у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту «Erasmus +» відбулась робоча поїздка педагогів комунального закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж мистецтва та технологій сервісу» (Україна) до Кедайняйського центру професійної освіти (Литва).

Під час перебування у м. Кедайняй відбулася низка заходів: зустріч в муніципалітеті з мером, ознайомлення з інфраструктурою галузевих центрів професійного навчання, що функціонують в Каунаському регіоні, семінар з експертами освітніх програм та проєктів щодо професійного навчання із презентацією інновацій в освітній сфері тощо.

Столичні колеги активно доєдналися до освітнього процесу Центру, беручи участь у конкурсі професійної майстерності Кухарів та відвідавши швейні підприємства, де проходять практику Кравці та Закрійники. Ознайомилися із методикою проведення теоретичних та практичних занять з індустрії краси у майбутніх Косметологів та Перукарів.

 На знак поваги та підтримки українського народу, його традицій та культури литовські колеги прикрасили заклад кольорами української символіки,  одягнувши вишиванки, організували частування національної страви - борщу з пампушками, яку спільно приготували майстри України та Литви.

Оновлені та набуті професійні компетенції, міжкультурні зв’язки  сприятимуть інтеграції в європейське освітнє середовище.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку