Головна  →  Новини  →  8 квітня 2024

Київ презентував управлінцям-освітянам з регіонів інноваційні освітні та управлінські технології столиці

Київ презентував управлінцям-освітянам з регіонів інноваційні освітні та управлінські технології столиці

Освітяни столиці та представниками органів управління освітою міських та сільських територіальних громад України обмінялись інноваційними освітніми та управлінськими технологіями для розширення спільнодії. Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

Зустріч відбулась у рамках практикуму  з галузевої законотворчості та адвокасі у сфері освіти в рамках проєкту "Посилення спроможності місцевої влади реагувати на потреби громадян під час відновлення", організованого Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України".

«Спільнодія освітян із різних куточків нашої країни дозволяє обмінюватись кращими практиками, залучати більше ресурсів та експертів задля покращення системи. Всупереч складним умовам воєнного стану освітній процес у школах, позашкільних закладах має продовжуватися, оскільки знання є ключем до майбутнього України. Київ робить все можливе, щоб якомога більше дітей мали змогу навчатись в очному режимі. Ми розширюємо наявні та будуємо нові укриття, підвищуємо рівень безпеки у школах, додатково оснащуємо будівлі камерами відеоспостереження. Освіта Києва попри все продовжує розвиватись, ми завжди готові ділитись досвідом та запроваджувати інноваційні освітні технології в нашому місті», – наголосила Олена Фіданян.

Під час візиту освітяни ознайомились з роботою Мистецького ліцею, що створений у 2021 році на базі закладу позашкільної освіти «Центр технічної і художньо-естетичної творчості для дітей та юнацтва «Зміна». Заклад нового покоління забезпечує здобуття початкової та профільної мистецької освіти одночасно зі здобуттям повної загальної середньої освіти. Ліцей має потужну матеріально-технічну базу - тут створено креативний освітній простір з акцентом на інтегроване навчання, особистісно-орієнтовані технології та інтерактивних методи навчання.
Також управлінцям презентували іноваційні освітні проєкти, що реалізуються КНП «Освітня агенція міста Києва» : «живі підручники», BookVAR, радіо П.О.Р.Ш., Код нації, Є-освіта тощо.

У заході взяли участь представники управлінь освіти 37 міських та сільських територіальних громад України.

Зазначимо, що співпраця освітян Києва з освітянами інших регіонів є продовженням роботи у межах діалогу Асоціації міст України з питань освіти.

ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку