Головна  →  Новини  →  2 вересня 2024

Віталій Кличко в перший день нового навчального року відвідав ліцей № 34 у Подільському районі столиці

Віталій Кличко в перший день нового навчального року відвідав ліцей № 34 у Подільському районі столиці

Мер Києва Віталій Кличко відвідав ліцей № 34 імені Віктора Максименка в Подільському районі, де навчаються понад 1 600 дітей. Поспілкувався з учнями і вчителями та привітав їх з початком нового навчального року. Про це Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Відвідав ліцей № 34 імені Віктора Максименка в Подільському районі столиці. Заклад, де навчаються понад 1 600 дітей, працює в дві зміни. 18 березня 2022 року будівля ліцею постраждала внаслідок ворожого обстрілу. Тоді директор, працівники ліцею та мешканці мікрорайону перебували в шкільному укритті. Заклад відновили в тому ж році. Сьогодні вмістимість укриття в ньому – 1 тисяча місць. Під час повітряних тривог навчальний процес не припиняють і уроки проводять в облаштованому укритті», – зазначив Віталій Кличко.

Мер столиці поспілкувався з першокласниками, які саме снідали в шкільній їдальні. Зайшов на урок пам’яті до старшокласників.

«Підбадьорив їх та привітав з початком навчального року. Поговорив з учителями. Пріоритетом для міської влади є безпека. За останніх 2 роки вмістимість укриттів в освітніх закладах збільшили на 94 тисячі місць. І сьогодні укриття можуть вмістити 317 тисяч людей. У них встановлене резервне освітлення, джерела струму, вентиляція, Wi-Fi», – написав Віталій Кличко.

Загалом до 950-ти закладів столиці сьогодні пішли 372 тисячі учнів та вихованців. Зокрема, до садочків майже 58 тисяч дітей. До шкіл – 281 тисяча учнів.

Мер Києва зазначив, що внаслідок сьогоднішньої ракетної атаки перед початком нового навчального року в столиці пошкоджені вікна у двох школах – у Шевченківському та Святошинському районах. Комунальники оперативно ліквідовують пошкодження. Навчальний процес у цих школах теж розпочався.

Фото

Перейти до спискуВерсiя для друку