Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2024

Віталій Кличко привітав освітян із професійним святом, яке відзначатимуть 6 жовтня, та нагородив найкращих працівників сфери

Віталій Кличко привітав освітян із професійним святом, яке відзначатимуть 6 жовтня, та нагородив найкращих працівників сфери

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії привітав столичних освітян із професійним святом, яке в Україні відзначатимуть у неділю, 6 жовтня. Та вручив відзнаки від міста найкращим працівникам галузі. А також тим освітянам, хто сьогодні стоїть на захисті нашої держави.

«Сьогодні столична освітянська спільнота об’єднує 65 тисяч працівників, які забезпечують діяльність понад 1000 закладів освіти міста. Із них – понад 38 тисяч педагогічних працівників. Уже третій рік поспіль новий навчальний рік Київ розпочав в умовах воєнного стану. У цей складний для країни час перед педагогами постав новий виклик – навчати дітей в умовах війни. Освітяни Києва продовжують тримати свій фронт 24/7. Вони навчають, прибирають, годують, забезпечують комфорт учнів та вихованців і життєдіяльність закладів освіти. Дбають про безпеку і життя дітей», – зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва зауважив, що сьогодні частина працівників галузі тримають не тільки освітній фронт. Майже 500 столичних освітян, із них 236 педагогів, захищають Україну на фронті. 22 освітяни загинули. Зниклими безвісти вважаються 7 Захисників. Хвилиною мовчання присутні у залі вшанували пам’ять полеглих воїнів.

Віталій Кличко нагадав, що у вересні цього року до столичних закладів освіти пішли загалом 372 тисячі учнів та вихованців. Зокрема, до садочків – майже 58 тисяч дітей. У школах навчається 281 тисяча учнів.

«Безпека кожного учасника освітнього процесу є нашим пріоритетом сьогодні. Для цього місто впроваджує комплексну програму «Створення безпечного освітнього середовища». У межах програми «Муніципальна охорона» столиці забезпечує фізичну охорону всіх закладів загальної середньої освіти. Усі освітні установи Києва за рахунок міського бюджету обладнані тривожними кнопками. Перебувають під цілодобовою пультовою охороною. Також впроваджуємо системи відеонагляду та охоронної сигналізації. Встановлюємо високошвидкісний інтернет», – розповів Віталій Кличко.

Щодо укриттів – то в закладах освіти столиці вони загально можуть вмістити 317 тисяч людей. За останні 2 роки столична влада збільшила вмістимість укриттів в освітніх закладах на 94 тисячі місць. В укриттях встановили резервні джерела струму, системи вентиляції, працює Wi-Fi. Будують і нові споруди подвійного призначення із захисними можливостями. Цього року на це в міському бюджеті передбачили майже 1,5 мільярди гривень.

«Шановні освітяни, попри щоденні виклики воєнного часу, ви зуміли зробити навчання гнучким і різноманітним. Освіта Києва не тільки функціонує, а й розвивається. І як би не було сьогодні складно, які б виклики ви не долали, ви гідно виконуєте свою місію! Від імені громади Києва дякую вам за це! Сил вам, втілення задуманих планів, вдячних учнів! І всім нам – якнайскорішої Перемоги!» – сказав Віталій Кличко.

Він також підкреслив, що місто завжди підтримувало освітян і продовжить це робити – і щодо організації робочого процесу, необхідного оснащення, і щодо матеріальної підтримки. Та наголосив, що Київ виплачував і виплачуватиме надбавки педагогам.

Напередодні Дня працівників освіти мер Києва вручив 58 відзнак від столиці найкращим працівникам галузі та тим освітянам, хто сьогодні стоїть на захисті нашої держави.

ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку