Головна  →  Новини районів  →  16 грудня 2014

Спеціалізована школа №252 стала учасником конкурсу між навчальними закладами Проекту «Енергоефективні школи»

Енергозбереження – турбота про добробут наступних поколінь!

         Енергозбереження - пріоритетний напрямок державної політики України. З огляду на важливість проблеми заощадження енергії в глобальному масштабі, як у промисловій, так і в соціальній сферах проводяться різні заходи, покликані зменшити кількість споживаної енергії.. Така програма розроблена й у спеціалізованій школі №252 місті Києва. Ми стали учасниками конкурсу між навчальними закладами Проекту «Енергоефективні школи», розробленого Інститутом місцевого розвитку,  у межах Програми соціального партнерства ДТЕК. Метою конкурсу є залучення учнів до практичних кроків зі скорочення споживання електричної енергії за рахунок дбайливого, свідомого іі використання, пропаганди енергетичного та екологічно нейтрального стилю життя, поширення серед учнів, учителів та персоналу загальноосвітніх навчальних  закладів знань про необхідність збереження ресурсів. Участь у конкурсі спонукає нас до зменшення споживання електричної енергії у період проведення конкурсу і після його завершення за рахунок впровадження енергозберігаючих заходів і дбайливого використання енергії без заподіяння шкоди споживачам енергії або погіршення санітарно-гігієнічних чи інших умов перебування учнів   і викладачів у будівлі школи.

12.12.2014р. у школі відбувся урочистий захід старту проекту «Енергозбереження – турбота про добробут наступних поколінь».

На святі були присутні гості:

  • Савенко П.О., керівник апарату Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації;
  • Вахнюк Н.М., начальник УО Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації;
  • Зелений В.А., представник Департаменту освіти і науки міста Києва;
  • Захарук О.В., начальник відділу УО Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації;
  • Філінська Л.Д., головний агроном комунального підприємства з утримання зелених насаджень Оболонського р-ну м. Києва;
  • Литвиненко М., представник компанії ДТЕК;
  • Романюк І. представник Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку».

 У театралізованій формі на заході були представлені найважливіші кроки до подолання енергетичної кризи та енергозбереження.

           Настав той час, коли ухиляння від вирішення проблеми енергозбереження ставить сучасну цивілізацію на край загибелі, тому зараз надзвичайно актуальним став такий відомий  вираз: “Не питай, по кому дзвонить дзвін, він дзвонить по тобі!” Людство або інтегрує свої зусилля і переможе енергетичну кризу, або ж скотиться у прірву дикунства, дезінтеграції та загибелі.  Ми підтримуємо стратегічну мету уряду виведення України з енергетичної та економічної кризи і вихід на рівень передових країн в енергоспоживанні.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку