Головна  →  Новини  →  16 лютого 2015

Зустріч з німецькими партнерами

Зустріч з німецькими партнерами

16 лютого 2015 року в рамках Угоди між Києвом та Мюнхеном від 21.10.2009 в Київському міському будинку вчителя відбулась офіційна зустріч виконуючої обов’язки Директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту м. Києва Вікторією  Челомбітько із делегацією освітян з міста Мюнхена (ФРН) у складі заступника Директора Департаменту освіти і спорту м. Мюнхена  Ріти  Штеген та 5 вчителів.

Пані Ріта Штеген презентувала педагогам Києва систему освіти міста Мюнхена та проаналізувала спільне та відмінне між управлінською діяльністю в сфері освіти України та Німеччини.

Вікторія Челомбітько вручила Подяку заступнику Директора Департаменту освіти і спорту Ріті Штеген за плідну співпрацю протягом багатьох років.

Також на зустрічі були присутні вчителі із 7 загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва – учасники програми обміну: СШ № 53, СШ № 14, СШ № 220, СШ № 296, СШ № 254, Романо-германська гімназія № 191, гімназія № 191 ім. П.Г.Тичини, та директори  загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва, які виступили з ініціативою створення спільних міжнародних освітніх проектів (СШ №№ 189, 264 та 320).

 Довідково:

Офіційна співпраця Києва з Мюнхеном  налічує 26 років.    

Рішенням міських рад столиці України м. Києва та столиці Баварії  м. Мюнхена від 06 жовтня 1989 року було урочисто проголошено партнерство столиць. Обидва міста зобов’язалися в рамках їх компетентності та можливостей інтенсивно організовувати зв’язки в культурній, освітній сфері та приділяти особливу увагу контактам молоді.

Міжнародному проекту стажування вчителів Києва та Мюнхена – 26 років.      

Для досягнення цих зобов’язань була укладена Угода між тогочасними представником Київської міської ради з питань освіти Тимчиком А. І. та представником Департаменту освіти м. Мюнхен Лоіхінчером А. У результаті співпраці була проведена значна робота по обміну вчителями, які викладають німецьку мову в школах Києва та російську мову у школах Мюнхена; київські школи були забезпечені навчально-методичними матеріалами для вивчення німецької мови.

У 2002 році Головне управління освіти і науки м. Києва і Департамент освіти м. Мюнхен, прагнучи до розширення і поглиблення освітніх зв’язків, поновили Угоду про співробітництво. Одним із пріоритетних напрямків співробітництва було визначено програму загальноміського рівня стажування вчителів німецької мови за кордоном.

   12 травня 2009 року в Київському міському будинку вчителя відбулася урочиста зустріч працівників Головного управління освіти і науки, керівників загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва з делегацією освітян  м. Мюнхен.  На зустрічі підведено підсумки 20-річного співробітництва між містами-побратимами у галузі освіти та окреслено шляхи співпраці.

    У ході зустрічі сторони домовились оновити Угоду про співпрацю між Головним управлінням освіти і науки виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) та Департаментом освіти міста Мюнхен.

Щорічне стажування вчителів.

    З метою реалізації положень Угоди про співпрацю щороку київські вчителі спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням німецької мови протягом двох тижнів відвідують навчальні заклади Мюнхена, проходять мовну практику, удосконалюють методики викладання, вивчають історію Німеччини.

У відповідь – вчителі з Мюнхена приїздять на стажування до Києва.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку