Головна  →  Новини районів  →  8 травня 2015

Національно-патріотичний проект учнівської молоді Києва "Нам Україна вище над усе!". Естафета єдності, звитяги та слави в Дніпровському районі

Національно-патріотичний проект учнівської молоді Києва "Нам Україна вище над усе!". Естафета єдності, звитяги та слави в Дніпровському районі

Технічний ліцей Дніпровського району міста Києва прийняв Естафету єдності, звитяги та слави від вихованців ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою Шевченківського району м. Києва в рамках національно-патріотичного проекту учнівської молоді м. Києва "Нам Україна вище над усе!" та за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Києва.

Прапор 14 мотопіхотної бригади урочисто піднято за участю бійців 12-го батальйону територіальної оборони Києва та бійців добровольчого батальйону ОУН. Бойовий стяг військового формування передали учням столиці захисники Вітчизни, які виконують бойові завдання в зоні АТО, висловлюючи таким чином подяку всім дітям за підтримку і патріотичну свідомість, міцну громадянську позицію. 

Напередодні 70 річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70 річниці завершення Другої світової війни ліцеїсти подякували присутнім на святі воїнам АТО за те, що вони боронять нашу вільну та незалежну Україну. На святі лунали пісні, юнаки і дівчата читали вірші та виконали патріотичний флеш-моб «За Україну».

Бійцям діти подарували квіти, теплі слова і щирі побажання повернутися з перемогою і зберегти себе для майбутнього щасливого мирного життя.
Усі присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув, захищаючи нашу Вітчизну. 

Пастушенко Андрій Іванович, заступник командира добровольчого батальйону ОУН, у своєму виступі розповів, як бійці дорожать своїм прапором, особливо під час бою. «Коли тримали оборону Донецького аеропорту, то кожен боєць в душі переживав за прапор. Прапор майорить - значить тримаємося, - зазначив Андрій Іванович. - А кожен із терористів, чи то снайпер, чи то із танків, чи з БТРів намагався прострелити прапор». Серед почесних гостей - Орел Олег Васильович, військовий комісар Дніпровського районного в місті Києві військового комісаріату, Мерінова Оксана Володимирівна, голова батьківської ради Дніпровського району м. Києва, Ковтун Анатолій Андрійович, голова батьківської ради Технічного ліцею міста Києва. 

Усі учасники були єдині у спільному прагненні бачити Україну незалежною, вільною, щасливою державою, а слово про мир звучало твердим переконанням кожного зробити все можливе для його збереження, утвердження, зміцнення.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку