Головна  →  Новини  →  28 лютого 2014

Засідання ради директорів ЗНЗ

Засідання ради директорів ЗНЗ

27 лютого 2014 року в Київському Палаці дітей та юнацтва відбулося  розширене засідання ради директорів загальноосвітніх навчальних закладів за участі спеціалістів Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби міста Києва.

 На засіданні обговорювалися питання підготовки навчальних закладів до нового 2014-2015 навчального року, придбання парт для першокласників, приладів та обладнання для проведення лабораторних робіт, комп’ютерної техніки для навчальних закладів, впровадження пілотних проектів автоматизованої системи контролю споживання енергоносіїв, сучасних методів доочищення води у навчальних закладів та інших програм.

Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту      Добровольська О.М. зауважила на тому, що дуже занепокоєна станом води, яку використовують у школах, зокрема Деснянського району. Тому, крім нагальних питань та підготовки до нового навчального року, запропонувала колегіально обговорити  на засіданні таке важливе питання корисної води. «Я хочу, щоб ми це питання вирішили разом», — зазначила Оксана Миколаївна.

Розглянувши представлені пропозиції сучасних методів доочищення води Рада директорів та керівники загальноосвітніх навчальних закладів - представники Деснянського району підтримали впровадження  у 2014 році пілотного проекту доочищення води у навчальних закладах Деснянського району шляхом іонізації.

Крім того, отримали схвалення пілотний проект автоматизованої системи контролю споживання енергоносіїв у навчальних закладах Солом’янського району, придбання парт для першокласників, проведення капітальних ремонтів харчоблоків із заміною обладнання, та інші програми.

Рада директорів підтримала пропозицію Департаменту освіти і науки, молоді та спорту   щодо   введення у штатні розписи усіх навчальних закладів міста Києва посади лікарів, медичних сестер відповідно до наказу МОН України від 06.12.2010 №1205.

«Вважаємо, що на сьогодні питання організації медичного обслуговування у навчальних закладах столиці потребує негайного розв’язання на користь дітей та учнів, оскільки це стосується всіх дітей міста Києва віком від 2-х до 17(18)-ти років, які майже 6 –10 годин перебувають поза межами батьківського нагляду», - зазначила директор Департаменту.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку